N12
פרסומת

התקשורת ייחסה אונס לשחקנים הלא נכונים: "עצוב שלא מבדילים בין פרצופים של אנשים שחורים"

שחקן מנצ'סטר סיטי בנג'מין מנדי מואשם ב-6 מקרים שונים של אונס והטרדה מינית, אך כלי תקשורת באירופה פרסמו את תמונותיהם של שני שחקנים אחרים עם אותו שם משפחה • השניים, פרלאן מנדי ואדוארד מנדי זועמים ומאשימים כי מדובר בגזענות

בן גולדפריינד
פורסם:
בנז'מן מנדי, פרלאן מנדי ואדוארד מנדי
בנז'מן מנדי, פרלאן מנדי ואדוארד מנדי | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

שוערה של צ'לסי אדוארד מנדי ומגן ריאל מדריד פרלאן מנדי יוצאים נגד כלי תקשורת באנגליה, צרפת וספרד שפירסמו את תמונותיהם בידיעות הנוגעות לשחקן מנצ'סטר סיטי בנג'מין מנדי, שמואשם בימים אלה ב-6 מקרים שונים של אונס והטרדה מינית.

בנג'מין מנדי בן ה-27 היה בעבר גם חלק מסגל נבחרת צרפת, אך בעקבות האירועים מושהה מכל פעילות בקבוצתו מאז חודש אוגוסט. הוא כופר בכל האישומים נגדו וביקש להשתחרר בערבות עד לפתיחת משפטו בינואר, אך בקשה זו נדחתה והוא יישאר בבית הכלא בליברפול.

המשותף לשלושה הוא שם משפחתם וצבע עורם, אך לא יותר מזה. אדוארד, שמייצג את נבחרת סנגל, ופרלאן, שגם הוא חלק מסגל נבחרת צרפת, הם בני דודים ושיתפו ברשתות החברתיות צילומי מסך רבים בהם נראות תמונותיהם בידיעות על בנג'מין.

בנז'מן מנדי
בנג'מין מנדי | צילום: רויטרס, רויטרס
פרלאן מנדי
פרלאן מנדי | צילום: רויטרס
פרסומת

"עצוב לראות שב-2021 לאנשים שחורים אין שמות או פרצופים שונים", כתבו השניים. "אלה טעויות שחלק מהאנשים אולי היו חושבים שהן מקריות, אך הן מאוד סמליות. זה לא באמת כזה קשה להבדיל בין פרצופים, בעיקר כשיש בתמונה שחקן כדורגל שלובש חולצה של קבוצה, והיא שונה מהחולצה של השחקן עליו מדובר בכתבה!".

אדוארד מנדי
אדוארד מנדי | צילום: רויטרס, רויטרס