כמעט בכל שנה זה קורה. משחקי השלבים המתקדמים של ליגת האלופות מתקיימים בערבי יום הזיכרון לשואה ולגבורה ובערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, בשבוע לאחר מכן. הערב, ערב יום השואה, יתקיימו שני משחקים במסגרת רבע גמר המפעל האירופי: באיירן מינכן תארח את פריז סן ז'רמן, ופורטו תארח את צ'לסי. ויש כאלה שלא יחמיצו את הצפייה במשחקים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני כמובן מכבד את היום הזה, אבל אני חושב שצריך לשדר את המשחקים כרגיל – ומי שלא ירצה לא יצפה", אומר דניאל, בן 30, עבורו לא תהיה זו הפעם הראשונה בה יחפש במהלך הערב לינקים למשחקים. "אני מאוד מתעניין בהיסטוריה, אני לומד וחוקר על השואה מאז שהייתי ילד, אבל לא נראה לי שסגירת השידורים מוצדקת. הרי בכל מקרה מי שרוצה לצפות ימצא דרך. בעולם כיום, עברו הזמנים שאם לא תשדר בטלוויזיה אני לא אוכל לצפות".

הגרלת ליגת האלופות (צילום: getty images)
"לאפשר בחירה חופשית" | צילום: getty images

אוהד אחר, שהעדיף שלא להיחשף, אומר: "דווקא היום הקולקטיבי הזה, בו כולם מתאחדים לשימור זכרון השואה, גורם לך לרצות להתנתק. כשאני צופה בכדורגל דווקא ביום הזה, אני מרגיש סוג של ניצחון על אלה שלא רצו שאהיה כאן. כאילו אני אומר להם 'החיים ממשיכים'".

כמובן שלצד הצפייה במשחקים, יש גם את הרצון שלא לפגוע ברגשות השורדים או הסביבה הכללית. דניאל מספר: "אנחנו מבינים שזה יום חשוב להרבה מאוד אנשים. אנחנו משתדלים לצפות במשחקים בשקט יחסי ולא להשתולל. יום השואה הוא יום אמוציונלי להרבה מאוד אנשים, אז כמובן שאני לא מבקש מהערוצים המרכזיים לשדר את המשחקים, אבל אני מאמין בגישה של חיה ותן לחיות – אפשר לשדר את המשחקים בערוצי הספורט".

לדניאל, היום הזה מזכיר את השבת – יום שהוא כמובן בגדר קדוש לחלק גדול מהאוכלוסייה, אך הערוצים עדיין משדרים משחקים ביום הזה: "אם אני בוחר באופן אישי לצפות במשחקים, למה שמישהו ימנע את זה ממני? זה מרגיש קצת כמו כפייה. את זיכרון השואה צריך להחדיר כאן כל השנה, גם בבתי הספר, לא דרך יום אחד בשנה".