N12
פרסומת

חוזה של חצי מיליארד? "ברצלונה חייבת למסי 63.5 מיליון יורו"

אחרי דליפת החוזה האסטרונומי של הפנומן הארגנטינאי לתקשורת, מומחים כלכליים קובעים כי הקבוצה מרוויחה הרבה יותר ממה שהיא משלמת ומקורבי השחקן אומרים כי הוא קיבל רק כ-12% משכרו העונה

בן גולדפריינד
פורסם:
ליאו מסי ברצלונה
ליאו מסי ברצלונה | צילום: FRANCK FIFE
הקישור הועתק

הכותרות סביב ליאו מסי לא נפסקות לרגע. לאחר שפרטי חוזהו האסטרונומי, יותר מחצי מיליארד יורו ל-5 שנים, דלפו לתקשורת – דבר שהכעיס אותו ואת המועדון, כעת קובעים ומחים כלכליים כי למרות הסכום העצום שהקבוצה מוציאה על השחקן, היא מכניסה הרבה יותר מזה.

לפי החישובים, הרווח שעושה המועדון רק ממכירת מוצרים, זכויות שידור, ספונסרים ופרסומים שקשורים במסי הוא כ-150 מיליון יורו וזו הסיבה שהמועדון היה כה נחוש בקיץ להשאיר את השחקן בשורותיו. הרווח המוצע סותר את הטענה כי החוזה של מסי כל כך מכביד על המועדון עד שהוא מאיים על קיומו.

(כותרת ה"אל מונדו" הבוקר)
הכותרת עם סכום החוזה של מסי ב"מונדו" | צילום: ספורט 5

היום התקשורת הספרדית ממשיכה לעסוק בחוזה של מסי ואומרת כי למרות הסכומים שמסי מכניס למועדון, השחקן לא מקבל את שכרו בצורה מסודרת. למעשה המועדון שילם לו רק 8.5 מיליון דולר מתוך ה-72 שאמור להיה לשלם עד ינואר. המשמעות: בארסה עדיין חייבת סכום של 63.5 מיליון דולר לשחקן המוביל שלה, ע"פ החוזה החתום בין הצדדים.