N12
פרסומת

יושב ראש הוועדה המארגנת של משחקי טוקיו 2020 לא שולל ביטול של הרגע האחרון

בעקבות יותר מ-70 בדיקות חיוביות של המשתתפים באולימפיאדה אמר היו"ר כי יעקבו מקרוב אחרי התפשטות התחלואה ויערכו דיונים • בין הנדבקים שני שחקני בייסבול מנבחרת מקסיקו, מתעמלת אמריקנית ושחקן נבחרת צ'כיה בכדורעף חופים • הם נכנסו לבידוד של 14 יום ולא ישתתפו בתחרויות

בן גולדפריינד
פורסם: | עודכן:
אולימפיאדת טוקיו 2020
אולימפיאדת טוקיו 2020 | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

האם אנחנו בדרך לביטול של המשחקים האולימפיים בטוקיו - רגע לפני שהם יוצאים לדרך? טושירו מוטו, ראש הוועדה המארגנת של המשחקים, אמר היום (שלישי) כי בעקבות יותר מ-70 מקרי ההדבקה של חלק ממשתפי האולימפיאדה בימים האחרונים, הוא לא שולל ביטול של המשחקים יממה לפני שהם צפויים לצאת לדרך (חלק מהטורנירים מתחילים עוד לפני טקס הפתיחה).

סיקור N12 על אולימפיאדת בטוקיו:

"לא יכולנו לצפות את מה שקורה כעת", אמר מוטו במסיבת עיתונאים. "ואנחנו לא יכולים לדעת לאיזה מספר של מאומתים נגיע בימים הקרובים. אנחנו נמשיך בשיחות אם נראה עלייה חדה בנדבקים. כרגע מספר החיוביים יכול לעלות או לרדת - לכן נחשוב מה אנחנו צריכים לעשות כשנגיע לסיטואציה".

אולימפיאדת טוקיו
אילוסטרציה אולימפיאדת טוקיו | צילום: Koji Sasahara, AP

רק לפני שלושה ימים דווח על חולה קורונה ראשון שהתגלה בכפר האולימפי בטוקיו והיום כבר נראה שטקס הפתיחה של האולימפיאדה שייערך ביום שישי הקרוב יתקיים בצל התפרצות של תחלואה בקרב המשתתפים. 73 ספורטאים וחברי משלחות נמצאו חיוביים לקורונה מה שרק מגביר את הביקורת ביפן על בטיחות האירוע ואת הלחץ על המארגנים.

שני הנדבקים האחרונים הם שחקני נבחרת הבייסבול של מקסיקו הקטור ולאסקס וסמי סוליס, שנמצאו חיובים הבוקר (שלישי) ונכנסו מיד לבידוד. בדיקות קורונה נוספות נלקחו משאר הנבחרת ומלוויה וכעת מחכים לתוצאות.

טורניר הבייסבול צפוי להיפתח כבר מחר, עוד לפני הטקס הרשמי, והשניים לא ישתתפו במשחקים בינתיים. נבחרת מקסיקו לא נמצאת באותו בית שבו משחקת נבחרת ישראל בתחרות.

הקטור ולסקס זורק
אחד מהחיוביים, הקטור ולאסקס | צילום: רויטרס
פרסומת

בין 73 הנדבקים גם שחקן מנבחרת כדורעף החופים של צ'כיה, אונדריי פרוסיץ'. אתמול נמצאה חיובית גם מתעמלת מנבחרת ארצות הברית, קארה איקר. לפני שנחשף שמה של המתעמלת עלתה דאגה כי מדובר במתעמלת האגדית סימון ביילס – חשש שהוסר אחרי זמן קצר. שניהם נכנסו לבידוד של 14 יום.

יפן נאבקת בימים אלה בגל תחלואה נוסף של קורונה והרשויות במדינה מנסות להרגיע את הביקורת הרחבה שנשמעת בציבור על קיום המשחקים. לפני כמה חודשים התקבלה ההחלטה לאסור על הגעת צופים מרחבי העולם ליפן ולאשר רק הגעת קהל מקומי, אך בתחילת החודש הוחלט לבטל כליל את האפשרות של כניסת צופים לתחרויות.