N12
פרסומת

מכבי ת"א גברה 32:37 על הפועל ראשל"צ

הצהובים קטעו את הרצף, מכבי ראשל"צ עדיין מושלמת עם 27:36 על קרית אונו

פורסם:
הקישור הועתק
הדר ואן קולא
הדר ואן קולא | צילום: ספורט 5
המחזור השביעי של ליגת ווינר בכדוריד יצא לדרך כבר ביום רביעי כשהפועל אשדוד השיגה ניצחון רביעי העונה עם 26:42 משכנע על נס ציונה. מכבי ראשון לציון המשיכה את פתיחת העונה הנהדרת שלה ונשארה היחידה בליגה עם מאזן מושלם אחרי 27:36 בקריית אונו. 

היום (שישי) נערכו ארבעה משחקים כשבמוקד סגנית המוליכה, הפועל ראשון לציון יצאה למשחק חוץ מסקרן מול מכבי ת"א והפסידה 37:32, מ.כ חולון ניצחה 34:39 את בני הרצליה, הדאבליסטית, א.ס רמת השרון המשיכה להתאושש עם 26:41 על מכבי קריית מוצקין ובדרבי דרומי הפסידה האחרונה בטבלה מ.כ באר שבע 30:28 מול העולה החדשה, הפועל ערד.
מ.כ באר שבע – הפועל ערד 30:28 (17:14)

 


באר שבע הגיעה למשחק מהמקום האחרון, עם שתי נקודות לאחר שישה מחזורים, וזקוקה לנקודות כדי לצמצם את הפער מהקבוצות שמעליה. ערד, שמחזיקה בארבע נקודות, רצתה להתרחק מהחלק התחתון ולשוב הביתה עם ניצחון.



פתיחת המשחק הייתה שקולה אבל ערד לקחה את ההובלה עם שער של ניקולה קובאצ'ביץ' ואקאסיו מוריירה הגדיל את היתרון ל-5:9. טל הרשקוביץ הגדיל את היתרון של האורחת ל-6:12 בדקה ה-17 אבל דושה באלינט צימק ל-13:9. אקאסיו מוריירה וסטפן טרקוליה קבעו את תוצאת המחצית, 13:17 לערד.



קלווין דלה שוב הגדיל את היתרון של ערד ל-14:21, באר שבע צימקה עם ינקו קוסטודיץ' אבל ערד שמרה על היתרון עם טל פאר. פיליפ וויוביץ' ויפתח דהן צימקו ל-27:24, אבל אקאסיו שוב החזיר את היתרון לשלושה שערים. וויוביץ' צימק אבל לא יותר מזה. בסיום: ערד יוצאת עם ניצחון שלישי העונה, 28:30. 



כבשו להפועל ערד: אקאסיו מוריירה 8 שערים, עוז פגליארי וטל פאר 7 כ"א, טל הרשקוביץ 5, קלווין דלה 2, ניקולה קובאצ'ביץ' 1. 



עצירות שוערים: נמניה מריאנוביץ' 10 עצירות



שפטו: שרון בן שושן ודודי ינקו



מכבי ת"א – הפועל ראשון לציון 32:37 (14:16)

 


הפועל ראשון לציון הלוהטת התארחה אצל מכבי ת"א למשחק ששודר בערוץ הספורט. האדומים הגיעו כשהם במקום השני עם עשר נקודות וארבעה ניצחונות רצופים, ורצו להמשיך לצבור ניצחונות. מכבי תל אביב, מנגד, ניסתה לנצל את הביתיות כדי להתקרב לחבורת המובילות.

פרסומת


הפתיחה הייתה של הצהובים שעלו ליתרון של 2:5 מהיר עם שער של בן ליברטי ושל עמרי נדלר. בדקה ה-18 כבר עמדה התוצאה על 3:9 לזכות הצהובים, שהכתיבו את הקצב ונראו בדרך ליתרון משמעותי. אלא שהפועל ראשון לציון לא הרימה ידיים. דקות טובות בהגנה אפשרו לאדומים לצאת לריצה ולצמק את הפער, כך שעם הירידה להפסקה ההפרש עמד על שני שערים בלבד.



גם בפתיחת המחצית השנייה המשיכה הפועל ראשון לציון במומנטום, והצליחה להשיג שוויון משערים של נריה עובד ואולג אסטראשפקין. האדומים אף קיבלו הזדמנות להשלים את המהפך ולעלות ליתרון, אך לא ניצלו אותה ומצאו את עצמם שוב במרדף אחרי מכבי תל אביב. לקראת הדקה ה-45 הצליחה מכבי לפתוח פער של שישה שערים, יתרון שעליו שמרה עד לסיום המשחק בדרך לניצחון חשוב.



כבשו למכבי ת"א: פולג אסייג 12 שערים, בן ליברטי 10, שניר נציה 5, עמית יודוביץ' 4, עמרי נדלר 3, תומר מיכליס, אסף סוכליצקי ופלג פופלינגר 1 כ"א.



עצירות שוערים: טומיסלב סטויקוביץ' 12 עצירות



כבשו להפועל ראשון לציון: יונתן פלח ואולג אסטראשפקין 8 כ״א, נריה עובד 5, שלו יעיש 4, איוון קראצ׳יץ׳ ודור קלדרון 2 כ״א וטל אקשטיין, סיוון טומשין, דילן גאראן 1 כ״א. 



עצירות שוערים: יהונתן בנשטרית 7 עצירות. סבטיסלב ורקיץ 5. 



שפטו: שלומי בר און ודודי לוין 



מ.כ חולון – בני הרצליה 34:39 (19:17)

 


מ.כחולון היא המאוכזבת הגדולה של השבוע שעבר כשיתרון של ארבעה שערים לא הספיק לה מול פולבה סרביטי והיא הודחה מאירופה במשחק הגומלין אבל בליגה היא נמצאת בצמרת עם שמונה נקודות, ורצתה להמשיך את המאבק על הפסגה. הרצליה, עם שבע נקודות, רצתה להשיג ניצחון חוץ יקר ולעקוף את היריבה שלה בטבלה.

פרסומת


הפתיחה הייתה של חולון. נדב כהן ואיטלו גבריאל בלטו בפתיחה והעלו את המארחת ליתרון של 4:6, אבל בוגדאן מיג'יוקוביץ' צימק והמשחק המשיך להיות צמוד כשהרצליה הובילה 16:18, שלוש דקות להפסקה. לקראת הירידה לחדרי ההלבשה הצליחה חולון לשמור על עצמה בתמונה, ובמחצית השנייה הקצב ההתקפי רק הלך וגבר.



אחד הרגעים היפים במשחק הגיע במהלך קבוצתי של הרצליה, כאשר צורף חתך למרכז המגרש, חביב נכנס לשטח שהתפנה ושלח את הכדור לרשת בדרך ל-17:19.  בהמשך סיפק שוער חולון מאירוביץ' רגע יוצא דופן, כשעצר זריקה של חביב והשתטח על הפרקט בחגיגה ספונטנית. אלא שהדרמה האמיתית עוד הייתה לפנינו. הרצליה הצליחה לחזור למשחק, ובשלב מסוים התוצאה עמדה על 26:26, כאשר שוער חולון סיפק הצלה משמעותית. צורף דייק מהפנדל והעלה את הרצליה ליתרון 27:28, כשנותרו 14 דקות לסיום.



חולון לא ויתרה, הצליחה להשיב לעצמה את היתרון וב-11 דקות לסיום כבר הוליכה 29:30. מכאן התפתח קרב צמוד, עם חילופי שערים ומתח רב, עד שחולון הצליחה לברוח ברגעים המכריעים ולחתום את המשחק בניצחון 37:39.



כבשו למ.כ חולון: נדב כהן 13 שערים, אור לוי 9, עמית רייניסברג וקאיו ויניסיוס 6 כ״א, לואיק בקסו 3, איטלו גבריאל 2.



עצירות שוערים: אורן מאירוביץ' 16 עצירות ב-35%, אור כנעני 2 ב-22% 



כבשו לבני הרצליה: נדב חביב 10 שערים, ניב צורף 7, נמניה גויקוביץ' 6, אורי נחייסי 4, אראל שהרבני, נוי פיירמן ובוגדן מיושקוביץ' 3 כ"א, אראל צייטלר 1.



עצירות שוערים: ליאור שיין 8 עצירות.



שפטו: דור לרון ומתן לינדנבאום



א.ס רמת השרון – מכבי קריית מוצקין 26:41 (16:21)

 


הדאבליסטית התאוששה מההפסדים בליגה עם ניצחון בחולון והמשיכה להרשים גם באירופה כשעלתה לסיבוב השני שם תפגוש את פאוק סלוניקי. הקבוצה של עידן מימון רוצה לסגור את הפער גם בליגה מול העולה החדשה שכבר הוכיחה שהיא לא עושה חיים קלים מול שום קבוצה. 

פרסומת


רמת השרון שלטה מהפתיחה. תומר בודנהיינר ודניאל צרפתי העלו אותה ליתרון של 3:7 ועד המחצית המשיכה להגדיל את ההפרש. במחצית השנייה רם טורקניץ ומיכאילו רדויקוביץ' בלטו ורמת השרון משיגה ניצחון ליגה שמקרב אותה לצמרת הגבוהה.



כבשו לרמת השרון: רם טורקניץ וברק קרמון 7 שערים כ"א, דניאל צרפתי 6, מילן פאבלוביץ' 5, צח מלול ועמית מוטולה 4 כ"א, מיכאלו רידוקוביץ' ותומר בודנהיימר 3 כ"א, ליאור גורמן ונועם ויימן 1 כ"א.



עצירות שוערים: פראן לוצ'ין 4 עצירות, אושרי רזניק ואיתמר משרקי 1 כ"א.



כבשו לקריית מוצקין: אלכסנדר בוסיץ' 6 שערים, אלקסה מדויביץ' ואוראל נחמני 5 כ"א, איתי עמיאל 3, ים שוובר ואורן כהן 2 כ"א, מתן בלטיטר, אייל פליסקין וקורן פרץ 1 כ"א.



עצירות שוערים: לוקה ראדוביץ' 6 עצירות, ליאם גרינשפון 2.



שפטו: שי כהן ולידור מועלם 



הפועל קריית אונו – מכבי ראשון לציון 36:27 (16:13)

 


המארחת הגיעה אחרי שני ניצחונות ברציפות וניסתה להקשות על אחת הקבוצות הבכירות בליגה, בעוד הצהובים מעיר היין רצו לשמור על מאזן מושלם במאבק על המקום הראשון ולבסס את מעמדם בצמרת.



הפתיחה הייתה של המוליכה שעלתה ליתרון 0:3 מהיר משער של סטפנוס מיכאילידיס. המארחת צימקה ל-4:3. גיא גרא ואסף שני החליפו שערים והתוצאה הייתה שוויון 7:7. עדן ג'ינג'י העלה את הצהובים ליתרון של 9:11, קריית אונו נשארה בתמונה אבל נועם סוסנה ונדב ניזרי הורידו את המוליכה למחצית ביתרון 13:16.



נמניה סקרוביץ' צימק בתחילת המחצית השנייה אבל גיא גרא היה שם כדי לעלות את מכבי ראשל"צ ליתרון של 15:19. היתרון של מוליכת הטבלה גדל כשנדב ניזרי העלה אותה ל-16:22. ולאד בורילוב צימק עוד קצת אבל ירמי סידי נכנס לעניינים ועם פנדל וזריקה נהרת מרחוק קבע 21:29. משם המשחק זרם לכיוון אחד כשעדן ג'ינג'י רק הגדיל את התוצאה ושמר את קבוצתו עם מאזן מושלם גם בתום שישה משחקים. בסיום: 27:36 למכבי ראשל"צ.

פרסומת


כבשו להפועל קריית אונו: ולאד בורילוב 7 שערים, טל גלילי 4, יובל אסייג, אורי שחר ואסף שני 3 כ"א, ולאדוט לאזוראץ ואביב לייפר 2 כ"א, אופק רוזנבוים, נמניה סקרוביץ' ואור רשקוביץ 1 כ"א.



עצירות שוערים: ליאור קלפן 10 עצירות, שון מורחוב 6. 



כבשו למכבי ראשל"צ: ירמי סידי 7 שערים, נדב ניזרי 5, לידור פסו ועדן ג'ינג'י 4 כ"א, מיכאילו סלוקיץ', גיא גרא ונועם סוסנה 3 כ"א, עידן מנע 2, עדי כהן, נועם ורטש, יהונתן פרנקו, איתן אלבז וסטפנוס מיכאילידיס 1 כ"א. 



עצירות שוערים: איתן אלבז 7 עצירות, דן טפר 5. 



שפטו: רון פרץ וניב שוורץ. 



הפועל אשדוד – א.כ נס ציונה 26:42 (13:18)

 


פתיחת המשחק הייתה שקולה אבל ירין ליברמן העלה את אשדוד ל-2:4. אדיר כהן הגדיל את ההפרש ל-2:6 ואשדוד התחילה לרוץ קדימה בעיקר בזכות ליברמן וכהן שכבר קבעו 6:11. אסך שרון הוריד את ההפרש ונס ציונה צימקה לשני שערים בלבד, 12:10, אבל אורוש טודורוביץ' הוריד את המארחת למחצית ביתרון 13:18.



גם המחצית השנייה החלה בשליטה אשדודית. אורי גז העלה ל-16:22 ופנדל של אדיר כהן ל-19:27. נס ציונה לא הצליחה להבקיע ובזכות הגנה טובה של אשדוד היא רצה כבר להפרש דו ספרתי ואדיר כהן קבע 19:30. ההפרש הלך וגדל. ניב קוטלקר נכנס לעניינים עם שער אחרי מהלך קבוצתי יפה בדרך ל-23:36. עד הסיום האורחת התקשתה להבקיע ונעצרה אחרי הניצחון בשבוע שעבר. אשדוד, מנגד רושמת ניצחון רביעי העונה, 26:42.



כבשו להפועל אשדוד: אדיר כהן ונאור כהן 7 שערים כ"א, ירין ליברמן 5, איתי סויסה, אורי גז ואורוש טודורוביץ' 4 כ"א, אור רחימוף וניב קוטלקר 3 כ"א, אור ממן 2, עידו מלול, לו אקסברוד ונועם בר לב 1 כ"א. 



עצירות שוערים: סווינביורן פיטרסון 15 עצירות, ליאל גדז' ומטביי ויטווביץ' 2 כ"א. 



כבשו לנס ציונה: אביעד בן זימן 8 שערים, גבע דגני 5, אופיר כהן ויוגב משולם 4 כ"א, דניס ינקובסקי 2, רועי ליבגוט, אסף שרון ונעם לוי 1 כ"א. 



עצירות שוערים: אלון רוצבי 9 עצירות ב-23%, תמיר גרוסינגר 3 ב-60% טולי ליבגוט 1 ב-14%. 



שפטו: מתן פינקר ואלון קפלינסקי