N12
פרסומת

מזכרת בתיה וקונין זכו באליפות ישראל

השחיינית האמנותית רשמה הופעה דומיננטית, הקבוצה הקדימה את מכבי ת"א

פורסם:
הקישור הועתק
(באדיבות גלעד קוולרצ׳יק)
(באדיבות גלעד קוולרצ׳יק) | צילום: ספורט 5

אליפות ישראל "ארנה" בשחייה אמנותית לשנת 2026 הסתיימה אמש (רביעי) בבריכה שבמכון ווינגייט, כשבמרכזה מאבק צמוד על גביע הבוגרות הארצי.

גביע הבוגרות, המוענק על בסיס שכלול תוצאותיהן של שתי האליפויות הגדולות בשנה, אליפות הקיץ הנוכחית ואליפות החורף שקדמה לה, נותר גם השנה בידי ע.ל.ה מזכרת בתיה, שסיימה עם 103 נקודות, והקדימה את מכבי תל אביב. בניגוד לשנה שעברה, אז עמד הפער בין שני המועדונים על 31 נקודות, השנה סיימה מכבי תל אביב בהפרש של שתי נקודות בלבד, ובהחלט ניתן לראות את המומנטום שנע לכיוון הקבוצה התל אביבית, שמאיימת יותר ויותר על הקבוצה מהשפלה בפסגת הדירוג. הפועל ירושלים השלימה את הפודיום עם 88 נקודות.

בזירת תרגילי הסולו סימנה קטי קונין מהפועל ירושלים את אחת ההופעות הדומיננטיות של האליפות. קונין, שסיימה שנייה בסולו הבוגרות בשנה שעברה, זכתה הפעם בזהב עם 231.2763 נקודות, בפער גדול מהמקום השני. יוגב דגן מע.ל.ה מזכרת בתיה, הגבר היחיד בקטגוריה, עולה לראשונה על הפודיום בתרגיל הסולו ומסיים שני עם 195.0625, כאשר הוא מקדים את נויה צרפתי ממכבי תל אביב, שסיימה עם 190.2950 נקודות.

קונין השלימה דאבל, עם מדליית זהב שנייה בדואט ביחד עם נוגה לוי (240.4263). למקום השני הגיע הדואט של ע.ל.ה מזכרת בתיה, עם איה מזור ושיה שר שלום נחמד (207.3038), ולמקום השלישי נועה קגן ונויה צרפתי ממכבי תל אביב (190.7254). הנציגות בשני המקומות הראשונים, קונין ומזור, הן צמד הדואט הנוכחי של נבחרת ישראל.

ע.ל.ה מזכרת בתיה הוסיפה למאזנה שתי מדליות זהב, האחת בדואט (מזור ושר שלום נחמד) והשניה בתרגיל האקרובטי הקבוצתי עם 164.9625 נקודות, בפער ניכר על מכבי תל אביב (110.1466) וארטסווים (104.8472).

מכבי תל אביב חתמה את היום עם זהב בתרגיל הקבוצתי (146.0160), לפני הפועל ירושלים (135.2933) וארטסווים (129.8040). המועדון התל אביבי מסמן, כאמור, עונה של צמיחה, כאשר לאחרונה הצטרפו לנבחרת ישראל שלוש שחייניות משורותיו- עמנואל צולה, נועה קגן ונויה צרפתי. מעניין יהיה לראות בשנה הבאה האם יצליח המועדון לשמור על עקביות, ימשיך לאיים על מזכרת בתיה ואולי אף יתפוס את הבכורה.