מביש: במשחק נגד ישראל - שחקניות נבחרת ספרד ביצעו מחאה בעד פלסטין
הספרדיות עלו עם סמל "חצי אבטיח" המזוהה עם התנועה לשחרור פלסטין ועם הכיתובים "מהנהר עד לים" ו- "FREE PALESTINE" על נעליהן • באיגוד הישראלי זעמו


מחאה אסורה. במהלך משחק של נבחרת ספרד בכדוריד מול נבחרת ישראל, במסגרת מוקדמות אליפות אירופה, השחקניות הספרדיות עלו עם סמל "חצי אבטיח" המזוהה עם המאבק לשחרור פלסטין ועם הכיתובים "מהנהר עד לים" ו-"FREE PALESTINE" על נעליהן. באיגוד הישראלי זעמו ושקלו שלא ללחוץ את ידי השחקניות הספרדיות.
התקרית מתרחשת על רקע מתיחות מדינית מתמשכת בין ישראל לספרד, אשר באה לידי ביטוי גם בזירת הספורט בתקופה האחרונה. רק בשבוע שעבר נרשם אירוע נוסף בליגה הספרדית בכדורגל, כאשר אוהדי ראיו ויאקאנו תועדו בקריאות בעלות אופי פוליטי במהלך משחק.


בנבחרת הישראלית ראו בכך חריגה מהנהלים הנהוגים באירועי ספורט בינלאומיים, האוסרים על הצגת מסרים פוליטיים במהלך תחרויות רשמיות. לפני יומיים ישראל הודיעה על החרפה משמעותית ביחסים עם ספרד, לאחר שהחליטה להפסיק את השתתפות נציגי המדינה במרכז התיאום האזרחי-צבאי בקריית גת. בהודעת משרד החוץ נכתב כי ההחלטה התקבלה, "על רקע האובססיה האנטי-ישראלית של ממשלת ספרד של פדרו סנצ'ס והפגיעה החמורה באינטרסים של ישראל (וגם של ארה״ב) כולל במהלך המלחמה נגד איראן".
עידן מזרחי יו"ר האיגוד שהיה במשחק אמר בתגובה: "לא נעבור על זה בשתיקה. דרשתי מהמשקיף להגיש תלונה רשמית נגד הספרדיות. זה כואב דווקא כשאני ביחסים מצוינים עם נשיא ההתאחדות שלהם ויושב לידו במשחק. הוא הופתע גם הוא מהמחאה של השחקניות, שחלקן ממוצא אפריקאי ואמר שיטפל בזה בהתאם. כל זה בניגוד לשיתוף הפעולה המדהים שלנו בנוגע למשחקים נגדם בארגנטינה. זה כואב ומכעיס, אבל אנחנו גאים להיות ישראלים ולייצג את המדינה הנהדרת שלנו בכל מקום בעולם ובדיוק בגלל דברים כאלו, עבדנו כל כך קשה והתעקשנו לצאת למסע המשחקים הקשה למרות כל הקשיים".