N12
פרסומת

לעג לישראל, טראמפ ונתניהו - והורחק מהאירוע בבית הלבן: "זו עובדה"

שון סטריקלנד, אלוף במשקל בינוני של ה-UFC שידוע באמירות האנטי-ישראליות שלו, טוען כי נאסר עליו להגיע לאירוע ההיסטורי שייערך על מדשאות הבית הלבן, לדבריו בגלל הביקורת על ישראל ונשיא ארה"ב

בן גולדפריינד
פורסם: | עודכן:
שון סטריקלנד
שון סטריקלנד | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

האירוע ההיסטורי של ה-UFC, ערב קרבות שלם שייערך על מדשאות הבית הלבן, הולך ומתקרב ויתקיים ב-14.6, אבל הרוחות סביבו סוערות כבר מעכשיו. הבוקר (חמישי) טוען שון סטריקלנד, אלוף במשקל בינוני שידוע באמירות האנטי ישראליות שלו, כי הוא הורחק מהאירוע - בגלל שיצא נגד ישראל, בנימין נתניהו ודונלד טראמפ וג'פרי אפשטיין.

סטריקלנד, שזכה רק בחודש שעבר בחזרה בחגורת האליפות לאחר שניצח את חמזאת צ'ימאייב ב-UFC 328, חשף ברשתות החברתיות כי הושעה מהאירוע. בתגובה לשאלת מעריץ באינסטגרם מדוע נאסר עליו להגיע, השיב הלוחם בתגובה ספק צינית: "לעגתי לישראל ולאפשטיין. אני האלוף האמריקאי היחיד שמוחרם מהבית הלבן בגלל שאמרתי שטראמפ נמצא בבעלותו של בנימין נתניהו. זו לא דעת קהל, זו עובדה".

"הבכירים ביותר ב-UFC התקשרו אליי, השמות הגדולים", אמר סטריקלנד בסרטון. "הם אמרו לי: 'שון, אנחנו חייבים להתנצל, אבל אתה לא מספיק ישראלי כדי ללכת ל-UFC 250 גרסת ישראל", מכאן המשיך בציניות: "אני רוצה להתנצל בפני ישראל וטראמפ, ולהוכיח שאני מספיק ישראלי בשבילכם. אני מתנצל כשטראמפ הולך ומפציץ את איראן - דבר שאף אמריקאי לא מסכים לו וסוחב מאמריקאים אלפי דולרים כדי להילחם את המלחמה של ישראל. סליחה שהעברתי על זה ביקורת. או כשטראמפ אומר 'יש לי 99% תמיכה בישראל' בזמן שאחוזי התמיכה שלו בארה"ב בשפל - אני רוצה להתנצל".

הנהלת ה-UFC או נציגי הבית הלבן לא שחררו תגובה רשמית לטענותיו של סטריקלנד.