חוזר לזירה בקרוב? פריירה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
חוזר לזירה בקרוב? פריירה (GETTY) | צילום: ספורט 5
אלכס פריירה, אלוף ה-UFC במשקל חצי כבד, הוא מהולחמים האהובים ביותר בארגון של דיינה ווייט, ולאחר שעברו כארבעה חודשים מהקרב האחרון שלו בארגון, קרב בו הוא ניצח את מגומד אנקלייב וזכה בחזרה בחגורת האליפות שלו, הברזילאי רומז על חזרה לזירה.

"פואטאן" ערך ראיון בברזיל וריגש את חובבי הענף והארגון, כשאמר: "דיברנו בתקופה האחרונה על כמה דברים בנוגע לקרב הבא שלי. זה לקח קצת זמן, אבל בקרוב מאוד תהיה הכרזה בנושא". האלוף לא התייחס ליריב או לתאריכים אפשריים לקרב שלו. כפועל יוצא, באנו לעשות סדר - אילו אפשרויות עומדות בפני פריירה?

ובכן, האופצי ההראשונה והמובנת מאליה היא להגן על התואר שלו פעם נוספת. אם מסתכלים על דירוגי המחלקה וכשלא מרגיש כאילו קרב נוסף נגד אנקלייב אמור להתרחש, האופציה הבאה בתור היא יירי פרוחאזקה. עם זאת, הברזילאי ניצח את הצ`כי פעמיים בעבר, ובצורה משכנעת.

אז מי כן עשוי להילחם נגד פריירה? הניחוש המושכל הכי טוב הוא קרלוס אולברג, הלוחם המדורג שלישי במחלקה, שהפעם האחרונה בה נילחם הייתה בספטמבר, קצת לפני הקרב של פואטאן. הלוחם הניו זילנדי נמצא ברצף של תשעה ניצחונות ולא הפסיד מאז קרב הבכורה שלו ב-UFC, אי שם במרץ 2021.

כמובן שישנה אופציה נוספת, והיא לעלות קטגוריית משקל ולהילחם על במשקל כבד. כזכור, הקטגוריה הכבדה ביותר ב-UFC מעט תקועה כרגע מאז קרב האליפות של טום אספינול נגד סיריל גאן, שהסתיים עם אצבעות של הצרפתי בעינו של האלוף האנגלי, שמאז עבר ניתוחים והוא לא צפוי לחזור בקרוב לזירה.

בשל המצב הרעוע של המחלקה, לוחם העבר מאט בראון התייחס לנושא והציע: "כולם שכוחים את האקס פקטור של הארגון - אלכס פריירה. אם הוא עולה למחלקה הזו, הוא יכול להחיות אותה מאוד". אם אכן יעלה ואספינול ישמור על החגורה שלו בזמן הפציעה, קרב על חגורה זמנית נגד גאן, או אחד מהקונטנדרים האחרים, עשוי לחכות לנו בהמשך. כל שנותר הוא לחכות להודעה הרשמית של דיינה ווייט, לה כל חובבי הענף ממתינים בקוצר רוח.