sportFive1670855 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

לראשונה מזה שנתיים, נבחרת ישראל תחזור לארח בארץ כאשר תפגוש בסוף השבוע הקרוב את נבחרת ליטא. עמית ולס (873), אוראל קמחי (1194), אופק שימנוב (1212), דניאל צוקרמן (1213 ביחידים/137 בזוגות) וירדן חסון ינסו לתעל את התמיכה מהקהל הביתי כדי להשיג ניצחון שישאיר אותם בדרג


ארליך: “לחץ הוא פריבילגיה“ (צילום: ספורט 5)
ארליך: “לחץ הוא פריבילגיה“ | צילום: ספורט 5

בהגרלה נקבע הלו"ז הבא:

יום שישי:
עמית ולס - אדאס בוטבילס
אופק שימנוב - ויליוס גאובס

יום שבת:
דניאל צוקרמן ואופק שימנוב - פיוס וויטייקונס ודובאס דרסונס
עמית ולס - ויליוס גאובס
אופק שימנוב - אדס בוטבילס

קפטן נבחרת הדייויס יוני ארליך נערך: "התרגשות גדולה לשחק את גביע דייויס בישראל. הפרפרים בבטן, ההתרגשות הקהל, לראות את החבר'ה מתאחדים, זה מרגש, בטח אחרי השנתיים וחצי האחרונות בהן לא שיחקנו בישראל. חיכינו לזה, מרגש".

"ביום הראשון שנפגשנו הייתה שיחה מאוד פתוחה עם הצוות. אמרתי להם לא לפחד מהפחד. זה משהו מרגש, צריך לקבל את זה באהבה. זו פריבילגיה. ג'וקוביץ' אמר שלחץ זו פריבילגיה. צריך לקחת את זה בחיוב וחיוך, בשתי ידיים. משחקים בשביל משהו יותר גדול מכולנו", המשיך.

"לא הכרתי את הליטאים, צפינו במשחקים ועקבנו אחריהם בחודשים האחרונים. למדנו, הסתכלנו עליהם מתאמנים, השחקנים חוו אותם. קיבלנו את כל האינפורמציה ואנחנו צריכים לבוא לשחק את הכי טוב שאנחנו יכולים".

דניאל צוקרמן: "מקווה שאני נותן ניסיון ובטחון. מנסה להכווין את הצעירים לסיטואציה שהולכת להיות. זה לחץ אטומי, תהיה אווירה מרגשת עם הקהל שהולך לדחוף אותנו. בטוח שהם יעשו את העבודה הכי טובה שהם יכולים. אני מגיע בכושר. מתרכזים ביום הראשון וכמו כל דייויס אני אתן את המקסימום ומקווה שאתן את הנקודה שלי".

אופק סימנטוב: "אני משחק בקולג', יש שם הרבה קהל וזה עוזר להתרגל לסיטואציה. מתרגשים מאוד, עבדנו קשה ואנחנו באים לתת בראש".

עמית ולס: "התחושות טובות, תמיד מרגש לחזור לישראל. באים לתת בראש ויהיה טוב".