(צילום: חגי אברהם) (צילום: ספורט 5)
(צילום: חגי אברהם) | צילום: ספורט 5
המחזור השישי של ליגת העל בכדורעף לנשים הציע בסוף השבוע מנה עשירה של משחקים מרתקים, כשבמרכזו עמד דרבי הצפון המותח בין הפועל עירוני קריית אתא למכבי חיפה, שהוכרע רק במערכה החמישית לטובת הירוקות. במקביל, מכבי אשדוד ממשיכה את מסעה המושלם כשהיא הקבוצה היחידה בליגה ללא הפסד, בעוד שמכבי חדרה, הפועל כפר סבא ומ.כ רעננה רשמו ניצחונות חשובים שמייצבים את מעמדן בטבלה.

מכבי חדרה – מכבי רחובות 1:3 (25:23, 11:25, 12:25, 18:25)
למרות פתיחה מהוססת והפסד במערכה הראשונה, חדרה ידעה להתאושש ולנצח יחסית בקלות את שלוש המערכות הבאות בדרך לניצחון שלישי ברציפות. מנגד, רחובות, שפתחה את העונה בצורה נהדרת, נסוגה מעט ורושמת הפסד שני ברצף.

אניה גרמן, מאמנת חדרה, סיכמה בסיום: "ניצחנו משחק מאוד חשוב מול קבוצה טובה כמו רחובות. התחלנו בצורה לא יציבה עם המון טעויות ולכן הפסדנו את המערכה הראשונה. לקח לנו זמן להיכנס למשחק, אבל בהמשך הבנות עשו את כל הדברים שעבדנו עליהם. חזרנו למשחק המסודר שלנו וכל השחקניות ידעו לתקן את הטעויות".

מ.ס רמת אביב – מ.כ רעננה 3:0 (25:13, 25:20, 25:19)
ניצחון חוץ חלק לרעננה שמתייצבת בליגה ורושמת ניצחון שני ברציפות. העולה החדשה מרמת אביב, שנכנעה בביתה, נותרת בינתיים עם ניצחון בודד העונה.

הפועל עירוני קריית אתא – מכבי חיפה 3:2 (23:25, 25:20, 25:19, 21:25, 17:15)
המשחק המרכזי סיפק דרמה גדולה בדרבי הצפון, שהוכרע רק בתום מערכה חמישית מותחת במיוחד. לאחר שוויון 2:2 במערכות, חיפה פתחה היטב את המערכה המכרעת כשווטינגטון העלתה אותה ליתרון 1:4. סוארס, עם חסימה מצוינת, קבעה 6:10 לקבוצה מהכרמל, אך קריית אתא לא נשברה – יבורסקה השוותה ל-11:11 עם הנחתה מוצלחת.

הדרמה נמשכה כשווטינגטון קבעה 13:14 לחיפה בהנחתה יפה, אך קריית אתא הצליחה להציל שתי נקודות משחק בעזרת קויפמן ויבורסקה והשוותה ל-15:15. במאני-טיים, סוארס העלתה את חיפה ל-15:16 וקוסטינסקי סיימה עניין עם נקודת ניצחון במערכה ובמשחק כולו.

מאמן מכבי חיפה, ודים דולגיך, אמר בסיום: "זה לא היה משחק קל לשתי הקבוצות, עם הרבה עליות ומורדות. אני שמח שתוכנית המשחק שאנחנו מנסים לבנות הספיקה כדי לנצח את המשחק הקשה הזה. עבור שתי הקבוצות זו הייתה חוויה טובה והכרחית. עלינו ללמוד את הלקחים מהמשחק ולהשתמש בהם כדי להתחזק".

הצטיינו במכבי חיפה: ווטינגטון עם 24 נקודות (4 חסימות), קוסטינסקי עם 22 נקודות.

הצטיינו בקריית אתא: יבורסקה עם 31 נקודות, קויפמן עם 17 נקודות (שתיהן עם 3 חסימות כ"א).

מכבי אשדוד – מכבי YULLIA ת"א 0:3 (16:25, 13:25, 6:25)
טיול קליל לאשדוד הערב, שממשיכה להוליך את הטבלה בבטחה כשהיא היחידה שטרם טעמה טעם הפסד. עבור מכבי תל אביב מדובר בהפסד שלישי העונה.

מ.ס עיילבון – הפועל כפר סבא 3:1 (22:25, 25:12, 30:28, 25:20)
עיילבון פתחה היטב את ההתמודדות וניצחה במערכה הראשונה, אך כפר סבא התעוררה ולקחה בקלות את המערכה השנייה. המערכה השלישית סיפקה את הרגעים המותחים של המשחק והוכרעה רק לאחר שובר שוויון מורט עצבים, שהסתיים ב-28:30 לכפר סבא. המערכה הרביעית כבר הייתה בשליטת האורחות, שניצחו אותה ואת המשחק כולו.

הצטיינו בכפר סבא: אולוצ' עם 20 נקודות, קרישנבאום עם 14 נקודות.

הצטיינו בעיילבון: דה סילבה עם 22 נקודות, דה סאוזה עם 19 נקודות.