(GETTY) (צילום: ספורט 5)
(GETTY) | צילום: ספורט 5
אחרי 26 שנים שהוא לא נשבר, שיא ישראל בריצת 100 מטר נשבר. לא נשבר, אלא נוּפּץ אמש (רביעי) על ידי בלסינג אפריפה, שקבע 10.09 שניות בריצה שחתמה את יומה הראשון של אליפות ישראל באתלטיקה.

לאחר שעבר להתאמן בהולנד עם רצים מהטופּ העולמי, בלסינג אפריפה בגרסתו הישראלית-הולנדית משתפר מתחרות לתחרות, ומריצה לריצה. רק לפני כשבועיים חזר אפריפה לישראל בפעם השנייה עם התואר אלוף אירופה בריצת 200 מטר עד גיל 23, ונראה שמגמת ההצלחה וההישגים מתקדמת. 

כל יושבי האיצטדיון בירושלים זכו להיות נוכחים ברגע היסטורי בספורט הישראלי, וההתרגשות הייתה בשיאה. אפריפה הופתע מהריצה ומהיכולת של עצמו, כשכבר בחצי הגמר קבע 10.25 שניות ובכך קבע גם את תוצאת העונה שלו. כבר בנקודה הזו, הדברים הרגישו קצת אחרת עבור אפריפה, שהצליח להפתיע את עצמו ואת כולם בתוצאה האדירה שקבע במקצה הגמר, 10.09 שניות, כשהיא גם התוצאה המהירה ביותר לריצת 100 מטר שהייתה בישראל אי פעם.

״הוא היה מאוד משוחרר בחצי הגמר ובגמר, אין ספק שהוא יכול לרדת גם מהתוצאה הזו״, אמרו בסביבתו של האצן, ״הוא היה מאוד מאוד מפוקס וממוקד וזה לחלוטין השפיע״.

עד לרגע הזה, אפריפה השווה פעמיים את שיאו של אלכס פורחומובסקי שעמד על 10.20 שניות. הפעם הראשונה שהוא השווה הייתה במאי 2023, והפעם השנייה הייתה שנה לאחר מכן במאי 2024. אתמול הוא הצליח לשבור את השיא ואמר אחרי הריצה ״זה שלי, זה שלי. עד היום השוויתי את התוצאה, כיוונתי לעבור ולא הצלחתי. ועכשיו הגיע הרגע, אני שמח״. 

הערב (חמישי) אפריפה יעמוד במבחן נוסף, במקצה החזק שלו, 200 מטר. הוא יקווה לרשום דאבל נוסף באליפות ישראל, ואולי גם לעשות ערב היסטורי נוסף עבורו.

בסביבתו של אפריפה אמרו על ההישג: ״בלסינג נראה טוב, הוא עבר שדרוג משמעותי עם המעבר להולנד, יש לו שם את המעטפת הכי טובה שיכולה להיות. סוף סוף מתחילת העונה הכל הלך חלק. בלסינג שבר את כל השיאים גם בטסטים פנימיים וגם בתחרויות חוץ. בעונת הקיץ הכל התחיל להתחבר. שבירת שיא ישראל של פורחומובסקי ב-11 מאיות זו עליית מדרגה משמעותית ביותר בדרך למעלה. גם ב-200 מטר יכולה להיות לבלסינג תוצאה גבוהה מאוד ומרשימה מאוד״.