(עודד קרני, מכבי ישראל) (צילום: ספורט 5)
(עודד קרני, מכבי ישראל) | צילום: ספורט 5
אופיר פינס-פז מסיים את תפקידו כיו"ר מכבי ישראל. פינס-פז הודיע כי ימשיך לכהן בהנהלת התנועה, ובמקביל בהנהלת מכבי תנועה עולמית. מי שעתיד להחליפו הוא יגאל כרמי, יו״ר הוועד האולימפי בישראל בעבר וחבר הנהלת מכבי ישראל.

פינס-פז, מי שכיהן בעברו במגוון תפקידים בכירים, בהם כשר הפנים, שר המדע, התרבות והספורט ויו"ר איגוד ההתעמלות אמר: "אני מסיים את תפקידי כיו"ר ממכבי ישראל, בדיוק שנתיים מאז שנבחרתי. אני מודה על הזכות שניתנה לי להוביל ולתרום לחיזוק הספורט הישראלי ואגודות מכבי, בתקופה מאוד מאתגרת שכולנו חווים מאז השביעי באוקטובר. לאורך הקריירה ותפקידים בכירים שמילאתי, האהבה והתשוקה שלי לספורט הישראלי הייתה המניע המנצח. מעולם לא ראיתי בכסא חזות הכל, אלא רחוק מכך. בשנתיים האלו, אני גאה שהובלנו במכבי ישראל עשייה עם ערך. לארגון יש תרומה חשובה מאוד להצלת והצלחת אגודות ספורט, במיוחד בפריפריה. בתהליך השיקום והתקומה שלהן לאורך המלחמה. זה צו השעה, זה היה הצו בשנתיים האלו, וגם עכשיו - אני נשאר כחבר הנהלה, כי מכבי זה הבית שלי. הצטרפתי כנער למכבי צעיר, שיחקתי כדוריד במכבי ראשל"צ, ואמשיך לקחת על עצמי תפקידים ואחריות לעשות לטובת הספורט ומכבי ישראל. אני גאה על הזכות, שבכל הפעילויות שהובלנו - תרמנו לקידום המודעות לשחרור החטופים, לתמיכה בפצועי המלחמה ובמפונים".

פינס הוסיף: "הגעתי לתפקיד התנדבותי. הוא הצריך השקעה, עשייה. יש בצידו סיפוק רב, אבל גם שחיקה. אני מרגיש מיצוי. היו גם מחלוקות, אבל אני יכול לסכם בגאווה - שזכיתי להשפיע. שחוויתי ארגון איתן, עם תרבות ניהול ברמה הגבוהה ביותר. בתקופתי, קידמנו תוכנית אסטרטגית לפיתוח ארגוני-עסקי יעיל. יצרנו חיבור בין תנועת מכבי צעיר לאגודות הספורט. הקמנו מחדש את מכבי בירושלים. חוויתי פעילויות ספורט איכותיות, בשטח, בכל הענפים. מכבי ישראל ימשיך לפעול לקידום האגודות, הספורטאים והספורטאיות. אני עוד אפרד מחברי ההנהלה ומהעובדים המסורים בישיבה הקרובה. זו הזדמנות להודות לאלפי המתנדבים שלנו במאות עמותות. יחד, זהו הערך המוסף שמאפשר לספורט לנצח. כולי תפילה בשם הספורט כולו - שנזכה לבשורות טובות לחיילי צה"ל ולשחרור החטופים והחטופה. זה הדבר החשוב ביותר עבור עתידנו".