(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
חוזר הביתה. ארליך (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
חוזר הביתה. ארליך (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

יוני ארליך, שפרש מטניס בספטמבר האחרון, לאחר כ-40 שנה על המגרשים, מונה בימים אלה למנהל המקצועי במרכזי הטניס והחינוך בישראל. במסגרת תפקידו החדש, ארליך יהיה אחראי על המישור ההישגי-תחרותי ב-23 יישובים בהם פועלים מרכזי הטניס והחינוך.

ארליך ישתף פעולה במסגרת זו עם שורה של אנשי מקצוע, כולל טניסאי העבר ושותפו לאורך הקריירה בטניס הזוגות אנדי רם, טניסאי העבר הראל לוי והמנהל המקצועי של תוכנית אוהבי הטניס והכשרות מאמנים במרכזים, רונן מורלי. יחד עמם ימנה התחום המקצועי אנשי טניס מקצועיים ומנוסים, בהם שי פוני ובני שוורץ. הצוות המשולב, בתאום ובליווי המאמנים המקומיים במרכזים, יפתחו  טניסאים וטניסאיות צעירים בכל רחבי הארץ, תוך דגש על חלוקת משאבים שוויונית לאיתור כישרונות באזורי הפריפריה.

ארליך, בן 45, החל את דרכו בעולם הטניס בגיל 4.5 על מגרשי מרכז הטניס והחינוך חיפה. בהמשך, בתחילת שנות ה-90, עבר לאקדמיה לטניס במכון וינגייט תחת אחריותו של שלמה גליקשטיין והתאמן אצל רונן מורלי. הוא תלה את המחבט אחרי 26 שנות טניס מקצועני, 22 תארים לרבות תואר גראנד סלאם באוסטרליה וקריירה מפוארת ביותר גם במסגרת נבחרת הדייויס של ישראל.

ארז וידר, מנכ"ל מרכזי הטניס והחינוך בישראל, אמר: "אנו שמחים על הצטרפותו של יוני, שהינו טניסאי מעורר השראה הן בהישגיו התחרותיים והן באישיותו המיוחדת. אין לי ספק כי יוני יתרום רבות בקידום הטניס הישראלי ובהבאת כבוד רב למדינת ישראל דרך טיפוח הדור הבא של הטניסאיות והטניסאים התחרותיים. בנוסף, דרכו של יוני משקפת ערכים שלא יסולאו בפז להצלחה גם מחוץ למגרשים, בחיים עצמם, כך שהוא יסייע לנו גם בהעצמת ילדים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, במסגרת מגוון התוכניות הקהילתיות שאנו מפעילים. אחרי הכל, אנו מאמינים כי מגרש הטניס הוא הרבה-הרבה יותר ממגרש טניס ומביא לשינויים משמעותיים ברמה האישית, הקהילתית והתרבותית".

יוני ארליך מסר: "אני נרגש לחזור לבית שממנו צמחתי וממנו יצמחו אלופים ואלופי טניס חדשים. אין זה סוד כי מצב הענף מחייב טיפול עמוק ועבודה קשה כדי להגיע לתוצאות. אני מודע לאתגרים הרבים, אך מעודד מהתמיכה ומהאווירה במרכזי הטניס והחינוך בישראל. הטניס הביא אותי למקומות שמעולם לא דמיינתי והתשוקה בוערת בי להחזיר למשחק הנפלא הזה, במסגרת העשייה יוצאת הדופן במרכזים. רק לדוגמה, מרכזי הטניס והחינוך בישראל מעניקים מדי שנה כ-15 מיליון שקלים מלגות לילדות ולילדים, ברובם המכריע מהפריפריה, במטרה להעניק להם הזדמנות אמיתית ושווה לממש את הפוטנציאל האישי על מגרש הטניס, לצד רכישת כישורי חיים חיוניים. כמו תמיד נעבוד קשה ובמאמצים משותפים נשאף להביא בשורה חדשה לענף".