הולכים ומתקרבים למרתון (צילום: רונן טופלברג, כפיים אקטיב) (צילום: ספורט 5)
הולכים ומתקרבים למרתון (צילום: רונן טופלברג, כפיים אקטיב) | צילום: ספורט 5
מרתון תל אביב. מאירועי הספורט הגדולים בישראל (GETTY) (צילום: ספורט 5)
מרתון תל אביב. מאירועי הספורט הגדולים בישראל (GETTY) | צילום: ספורט 5

עוד 11 ימים הוא חוזר, ובמתכונת ידידותית לסביבה. מרתון סמסונג תל-אביב 2022 יהיה אירוע הספורט הירוק בישראל. במסגרת התחרות, תושק תכנית קיימות ושמירה על הסביבה וזאת אף תיושם בכל אירועי הספורט הגדולים בעיר תל אביב. בתוך כך, תכנית המרתון הירוק הוצגה היום (שני) במסיבת עיתונאים במעמד ראש העיר רון חולדאי.

בין היתר, השימוש בבקבוקי מים מפלסטיק יופחת בשיעור של 75% ולאורך המסלול יוגשו לרצים מי שתייה בכוסות מתמחזרות שישמשו בתום האירוע להפקת קומפוסט. כמו כן, למשתתפות ולמשתתפים תינתן אפשרות לקבל חולצת ריצה או לתרום את עלותה לפרויקט קיימות בעיר. במקביל, חוברת המרתון תצא במהדורה דיגיטלית בלבד, ערכות הרצים יחולקו בתיקי אלבד ממוחזרים שבתהליך ייצורם לא נעשה שימוש בפלסטיק ואמצעי הפרסום בהם נעשה שימוש לאורך האירוע ימוחזרו לאחר סיומו.

באירוע עצמו צפויים לקחת חלק עשרות אלפי רצים ורצות שישתתפו באחד מחמשת המסלולים: מרתון (42.195 ק"מ), חצי מרתון (21 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ, מרוץ 5 ק"מ ומקצה מיני מרתון שיתקיים ב-23 בפברואר בגבעת המופעים בגני יהושע ובמסגרתו גם יתקיים מקצה לילדים עם מוגבלות ובני משפחותיהם (500 מטר ו-1 ק"מ).

המרתון ייערך בפעם הראשונה לאחר שקיבל את ה-Label של התאחדות האתלטיקה העולמית, ה-World Athletics, ובכך הפך למרתון הישראלי הראשון בהיסטוריה להחזיק ברישוי זה ולהצטרף לרשימת המרתונים הגדולים והמובילים בעולם שנמצא על מפת רצי המרתון ברחבי תבל.

נקודת הזינוק של כלל המקצים תמוקם בשדרות רוקח בין פארק גני יהושע למרכז הירידים, משם ימשיכו הרצים למסלולים המסומנים לפי צבעים שיבדילו ביניהם ויעברו באתרים המרכזיים של העיר תל אביב- יפו. לאורך המסלול, יעברו הרצים גם דרך שדרות רוטשילד, נמל תל אביב-יפו וחופי הים, טיילת רידינג, פארק גני יהושע, רחוב דיזינגוף, כיכר רבין, רחוב הירקון, רחוב אבן גבירול, יפו העתיקה ונמל יפו.

ההרשמה למרתון עבור כל הרצים, חובבים ומקצועיים, נמצאת כעת בעיצומה ותהיה זמינה למקצים השונים עד לתאריך 19 בפברואר 2022 בחצות.

יריית הפתיחה - בעוד 11 ימים (צילום: רונן טופלברג, כפיים אקטיב) (צילום: ספורט 5)
יריית הפתיחה - בעוד 11 ימים (צילום: רונן טופלברג, כפיים אקטיב) | צילום: ספורט 5

ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי: "יריית הזינוק של המרתון תישמע בעוד 12 יום, ואנחנו נרגשים שוב לצאת לדרך. שנתיים אחרי פרוץ משבר הקורונה, המרתון חוזר לעצמו- ובגדול, כאשר השנה אנחנו שמים דגש בשני היבטים;  המרתון שלנו, אירוע הספורט הבין- לאומי הגדול בישראל, קיבל תו תקן מאיגוד האתלטיקה העולמי IAAF והוא המרתון היחיד בישראל העומד בקריטריונים שלו. הכרה זו חיונית כדי למשוך בשנים הקרובות יותר רצים מקצוענים. הנושא השני הוא המאמץ שלנו לשמור על איכות הסביבה. היום אנו משיקים את תכנית הקיימות של המרתון, במסגרתה בין היתר כמעט ולא נשתמש בבקבוקי פלסטיק ובכך נקדם את העיר גם בהיבטי קיימות וסביבה".

מנהל רשות הספורט בעיריית תל אביב-יפו, אופיר וגמן: "אני נרגש לקראת חזרתו של מרתון סמסונג תל אביב במתכונתו הרגילה והמוכרת. העיר תל אביב -יפו חיה ונושמת ספורט בכל ימות השנה. בעיר פועלות אגודות הספורט מהמובילות בארץ ובה מתקני ספורט רבים וייחודיים. העיר מארחת את אירועי הספורט הגדולים והמובילים והשנה נארח את גראנד סלאם בג׳ודו, אליפות אירופה לנוער בכדוריד, אליפות העולם לנוער באופני מסלול וכמובן מרתון סמסונג תל אביב 2022. נתראה על קו הזינוק".

סמנכ"ל השיווק של סמסונג ישראל, רונן סלם: "סמסונג גאה להיות שותפה באירוע הספורט  הגדול במדינה זו השנה התשיעית ברציפות, מרתון סמסונג-תל אביב המהווה ביטוי לחזון של סמסונג 'DO WHAT YOU CAN’T' המעודד לעשות את הבלתי אפשרי ולפרוץ גבולות כל פעם מחדש. סמסונג בכל העולם מעודדת  אורח חיים בריא ובר קיימא ושמה לה כמטרה מרכזית לעודד קיימות ושמירה על כדור הארץ: עיצוב המוצרים שלנו מתחשב בהשפעה הסביבתית החיובית שלהם והחיבור לאג'נדה הירוקה של המרתון השנה הינו טבעי ומתבקש".  

יו״ר הוועד האולימפי, יעל ארד: ״מרתון זה פרויקט אדיר ונפלא. כתל אביבית מלידה זה חלק בלתי נפרד מהעיר הזו. ברמת החוויה האישית, רציתי עם קבוצה בעבר כדי לחזק אדם שנלחם במחלת ה-ALS וזו זכורה לי כחוויה מאד טובה ומעצימה. מרתון הוא אירוע אולימפי. זה הפך לאחד מהאירועים המרכזיים בתחום מאז חידוש המשחקים האולימפיים ב-1896. יש לנו אפילו מספר רצים בישראל שיורדים מ-2.10. טבעי שהמרתון הזה יהיה המרתון הישראלי הראשון לפעול תחת תו התקן הבינ״ל שיאפשר למשתתפים לקבל רישום והכרה רשמיים בשיאים שלהם. החוויה האדירה הזו הופכת ספורט לתרבות״.