אסלן קארצב, או אסי כפי שכונה כשעוד שיחק בישראל, לא היה מהילדים האלה שרואים על המגרש ומכריזים שהם יהפכו לדבר הגדול הבא. נכון, הוא הגיע באופן קבוע לשלבים המתקדמים של אליפויות ישראל בגילאי הנוער, אבל בעיות התנהגות ומשמעת גרמו לאיגוד הטניס לפסוח עליו. אז איך קרה שהלילה (בין שני לשלישי) כשהוא יעלה למגרש ברבע גמר אליפות אוסטרליה הפתוחה ויעשה זאת כשהוא מייצג דווקא את רוסיה?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אסלן נולד ברוסיה ובגיל 4 עלה עם משפחתו לישראל. הוא התאמן בין היתר במרכזי הטניס בחולון, ראשון לציון ויפו. אבל דווקא לפני המעבר לגילאים בוגרים, בחר קארצב לעזוב את ישראל, חזר למולדתו והמשיך לטפח שם את הקריירה. 11 שנים לאחר מכן, הוא ינסה הלילה להפתיע את המדורג 21 בעולם, גריגור דמיטרוב, ולעלות לחצי גמר הגראנד סלאם הראשון של העונה.

אסלן קארצב (צילום: getty images)
מגיע להישגים דווקא ברוסיה. קארצב | צילום: getty images

"הייתי רואה אותו מדי פעם במגרשים, עד שיום אחד הוא פשוט נעלם", מספר גורם המעורה בעולם הטניס הישראלי ב-20 השנים האחרונות. "פתאום בשנה האחרונה כשאסלן נכנס ל-200 הראשונים בדירוג העולמי התחלנו לעקוב אחריו. הבדיחה אצלנו היא שאם הוא היה נשאר בארץ הוא כנראה היה היום עובד כסבל, אבל הנה הוא עכשיו ייכנס ל-100 הראשונים בעולם".

"בכל הענפים ובכל המדינות קורה שכשרונות חומקים", אומר יו"ר איגוד הטניס, שוער העבר אבי פרץ. "אני בעצמי שיחקתי לראשונה בליגת העל רק בגיל 24. תפקיד האיגוד הוא לא למצוא את הכשרונות בין אלפי הילדים שמתאמנים ברחבי הארץ, אלא לנסות לתת מעטפת לכלל השחקנים, ולא רק לשחקן אחד ספציפי שיהיה סוג של 'הימור'. לא תמיד בגיל 14 אפשר לדעת שזה יהיה הילד שיהיה בעתיד בצמרת העולמית".

אך בלא מעט ראיונות שהעניק קארצב עצמו בעבר, הוא מספר כי עזב את הארץ בגלל היעדר המעטפת והתמיכה של איגוד הטניס: "יש שם כמה אנשים שלא מעניין אותם כלום", הוא אמר פעם. פרץ מבהיר: "התפקיד של האיגוד הוא לא לנהל שחקנים. התפקיד של האיגוד הוא לנהל תחרויות, את גביע דיוויס והפדרציה, לתת מעטפת לנבחרות. אם שחקן מפוספס לא יאשימו את האיגוד, אלא את המועדון בו הוא התאמן או את המאמן שאימן אותו".

איך בכל זאת נוכל להגדיל את הסיכוי שלא נפספס כשרונות בעתיד?

"תקציב. במשרד הספורט מחכים שיהיה הישג כדי לתת תקציב, וזה צריך להיות הפוך. תקציב איגוד הטניס קוצץ השנה בעשרות אחוזים. קל מאוד לבקש תוצאות, אבל צריך לתת כסף כדי שנוכל להביא אותן. לא יהיה כסף לא יהיו תוצאות. יש למדינה הרבה ידע בטניס והרבה מתקנים איכותיים, אבל אם לא יהיה כסף כשרונות כאלו ימשיכו לברוח מאיתנו".