חלק מענפי הספורט חוזרים להתחרות: בצל הטענות של הספורטאים שאינם חוזרים להתחרות ואחרי שליגת העל בכדורגל הודיעה רשמית על חזרתה לפעילות ביום רביעי, היום (שישי) נודע כי ליגת העל בכדורסל חוזרת לפעילות גם היא, זאת לאחר ששחקני הליגה הגיעו לסיכום עם נציגי המנהלת על תנאי חזרתם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפי הסיכום, השחקנים יחזרו לאימונים מלאים ב-1 ביוני והליגה תסתיים ב-31 ביולי. הליגות המקצועניות הופסקו רשמית ב-13 במרץ בשל התפשטות נגיף הקורונה, מעט אחרי המשחק בין הפועל ירושלים למכבי תל אביב בו נכחו כ-8,000 צופים - אירוע הספורט רב המשתתפים האחרון שהתקיים בישראל לפני פרוץ המשבר ועורר לא מעט ביקורת.

נציג מכבי ת״א, היו״ר שמעון מזרחי, הביע בדיון את הסתייגויותיו מחזרת הליגה. עבור מכבי ת״א חידוש הליגה משמעותו הפסד כספי גדול, במיוחד אם היורוליג לא תחודש. תקציב המשכורות של מכבי ת״א מותאם כמובן להכנסות מהיורוליג ולא לליגה הישראלית. כשהבין מזרחי שיש רוב בעד חזרת הליגה, נמנע בהצבעה.

גם הפועל באר שבע רמזה שחזרת הליגה בכדורסל היא לא המהלך בו היא מעוניינת ומסרה: "בשעות הקרובות נלמד את ההחלטה, ישנם נושאים כלכליים וטכניים שעליהם לא הצלחנו לקבל תשובות מספקות ופתרונות מעשיים ונצטרך למצוא להם תשובות".

"הכל פוליטיקה מי שלא צועק ימשיך לחכות"

אלו ענפים אולימפיים שהיו אמורים להיות בשיאם בימים אלה, רגע לפני אולימפיאדת טוקיו 2020 שנדחתה בשנה. הם מושכים אלפי צופים ישראלים, מתחרים בהם עשרות אלפי אנשים ובזמן התחרויות המגע בין השחקנים אפסי עד לא קיים. בחרנו שלושה ענפים שעונים לקריטריונים הללו - כדורעף חופים, שחייה וריצה - ובדקנו עם העוסקים במלאכה מדוע כדורסל וכדורגל כן - והם לא.

"לא החזירו אותנו לפעילות מקצוענית רק בגלל שאין לנו קול פוליטי חזק מספיק. מי שלא צועק יחכה בתחתית שרשרת המזון ובסוף סולם סדר העדיפויות – והאמת שזה הזוי וממש לא מוצדק", מדגיש ליאור לוק, שחקן מכבי AOV אשדוד בכדורעף חופים וקפטן נבחרת ישראל לשעבר, בתגובה להחלטה לאשר את החזרת המשחקים בכדורגל ובכדורסל, בזמן שהענף שלו ושל עוד כאלף שחקנים בוגרים ומקצוענים נשאר מאחור.

ליאור לוק שחקן כדורעף חופים (צילום: מכבי aov אשדוד)
ליאור לוק, קפטן נבחרת ישראל בכדורעף חופים לשעבר | צילום: מכבי aov אשדוד

לוק מנסה להסביר בצורה אובייקטיבית מדוע לדעתו ענף כדורעף החופים יכול לחלוטין לחזור לפעילות: "מדובר על ענף עם מספר משתתפים קטן מאוד (שני שחקנים בכל קבוצה), באוויר הפתוח ועל מגרש גדול ביחס למספר המשתתפים. בתנאים האלה אני באמת לא מבין למה לא החזירו אותנו. אנחנו מבינים שהמציאות השתנתה, ואנחנו לא חזירים ומבקשים שיתנו לנו לשחק מול קהל - אבל וואלה, תנו לנו לפחות לשחק".

"האיגוד לא נלחם מספיק"

את חלק מטענותיו מפנה לוק לאיגוד כדורעף החופים, שלטענתו לא פעל מספיק כדי להחזיר את הענף לפעילות: "אני מרגיש שהאיגוד לא מייצג אותנו כמו שהייתי רוצה, איפה שיושבים מקבלי ההחלטות. אם ניקח כדוגמה את יו"ר איגוד הג'ודו משה פונטי - שבועיים אחרי שהמשבר התחיל כבר ראיתי אותו דוחף בתקשורת להחזרת הענף לפעילות. הוא הבין שאם הספורטאים שלו יחזרו מאוחר - כל הענף יכול לקרוס. הייתי מצפה לשמוע את אותו הדבר מיו"ר האיגוד שלנו אביתר דותן".

ליאור לוק שחקן כדורעף חופים
ליאור לוק, קפטן נבחרת ישראל בכדורעף חופים לשעבר

ואיך הוא שומר בינתיים על כושר, בזמן שהוא שומע שבכלל לא בטוח שהתחרויות בישראל יחזרו ב-2020? "למזלי, קצת לפני שכל המשבר התחיל בניתי חדר כושר בבית - אבל כמובן שזה לא מחליף את הדבר האמיתי".

ולא רק בענף כדורעף החופים לא מבינים מדוע טרם החזירו להם את התחרויות הרשמיות, למרות שבהשוואה לכדורגל הענף שלהם מייצר פחות מגע בין השחקנים. גם בענף השחייה כבר מחכים בקוצר רוח לשוב ולהתחרות: "אני מאוד אוהבת תחרויות וכבר מחכה שזה יחזור", אומרת אביב ברזילי, כמעט בת 18, שיאנית ואלופת ישראל ב-200 מטר גב.

כמו יתר השחיינים בארץ, היא נאלצת בתקופה האחרונה להתאמן רק על "יבש" - תרתי משמע: "בעולם השחייה מאוד חשוב לשמור על כושר גופני, אז עשינו את זה בבתים - משהו כמו שעה וחצי ביום. גם הייתי יוצאת לריצות בחוץ ומי שיש לו במקרה בריכה בבית היה עושה שם אימוני התנגדות, אבל זה כמובן לא מחליף את שגרת האימונים שהייתה לנו לפני הקורונה".

אביב ברזילי, שחיינית (צילום:  גיא יחיאלי, איגוד השחייה)
אביב ברזילי, שיאנית ואלופת ישראל ב-200 מטר גב | צילום: גיא יחיאלי, איגוד השחייה

"למה כדורגל כן ואנחנו לא?"

"אני חושבת שהכל תלוי בפופולריות ובכסף שיש בענף - ובשחייה יש משמעותית פחות כסף ועניין מאשר בכדורגל", אומרת ברזילי, שמתאמנת במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, ומייצגת את מועדון מכבי חיפה. "זה מתבטא בכך שאנחנו מתוקצבים בפחות כסף ומרגישים שלא מדברים על החזרה שלנו בגלל שאנחנו פחות פופולריים. נכון שלמרות שזה ספורט יחידני עדיין בחדר ההלבשה יש עוד כמה אנשים - אבל ככה זה גם בכדורגל. חוץ מזה, במים יש כלור וזה הורג הכל".

כשברזילי נשאלת אם מדברים איתה ועם חבריה על חזרה לשגרה, היא משיבה בשלילה: "האמת שלא אומרים לנו כלום, אבל יצא לי לשאול עוד כמה חברים אם הם חושבים שנחזור להתחרות השנה והתחושה היא שלא בטוח. רבים מהשחיינים המקצוענים בעולם חזרו להתאמן רק השבוע".

טדסה גטהון אתלט (צילום:  מכון וינגייט)
טדסה גטהון, אלוף ישראל בריצת 10,000 מטר | צילום: מכון וינגייט

טדסה גטהון, אלוף ישראל בריצת 10,000 מטר, מנסה גם הוא להבין מדוע לא להכריז על חזרת התחרויות בענף שלו: "יש בכדורגל הרבה יותר מגע מאשר אצלנו, אז אני לא מבין למה הם כן ואנחנו לא. בכל התקופה הזו התאמנתי כמה שיותר ושמרתי על כושר, למרות שקשה להתאמן כמו שצריך כשאתה לא יודע מתי תגיע התחרות הבאה. כרגע אנחנו סתם מתאמנים וזה לא שווה כלום בלי תחרויות".