מתקפה על מנור סולומון: פרטים חדשים מסערת אירלנד
חבר פרלמנט פנה למנכ"ל ההתאחדות בדיון מיוחד: "בעינך ישראל מבצעת רצח עם?", חבר פרלמנט אחר תהה: "מה שסולומון אמר זו לא סיבה לשקול מחדש את קיום המשחק השני?"
מנכ"ל ההתאחדות, דייוויד קורל, פתח ואמר: "אופ"א הוא ארגון שמורכב מעשרות התאחדויות. הרגש באירלנד בנושא הזה חזק מאוד, אבל יש עוד חברות בארגון. אתגר שיש לנו בכל הנוגע לקבלת החלטות של אופ"א על הפרת תקנות הוא שהדבר כפוף להליך משמעתי. לכן, אם אדבר עם מישהו באופ"א ואשאל מה יהיו העונשים הסבירים, הוא לא יכול לומר לי, כי הוא לא יודע. ועדה עצמאית היא זו שמחליטה".
על פי דבריו של קורל, 13 או 14 שחקנים נשאלו מיד לאחר ההגרלה ואמרו שהם יפעלו בהתאם לרצון ההתאחדות. "כ-25 שחקנים נשאלו על כך במהלך הקיץ", נטען באירלנד, "התקיימו גם שיחות עם שחקנים והייתה הסכמה שהמשחקים יתקיימו. עם זאת, לטענת קורל גאווין באזונו (שהחרים את המשחק) לא הודיע על כוונתו לעשות כך כאשר נפגש עם מאמן הנבחרת היימיר הלגרימסון בחודש אוגוסט - פגישה שנערכה על מנת לדבר על קיום המשחק".
בשלב הזה חבר הפרלמנט
שאל את קורל אם הוא מגדיר את פעולות ישראל בעזה כ"רצח עם". קורל השיב שהוא "לא מוסמך לענות על כך", ובתגובה מרפי שאל מדוע מאמן נבחרת אירלנד השתמש במילה "רצח עם" במסיבת העיתונאים שלו. "ישנן מספר נקודות מבט בנושא", הגיב קורל, "כולל בתוך חדר ההלבשה שלנו".
לאחר מכן חבר הפרלמנט
"ציטט את מנור סולומון ואת הציטוט שלו בנוגע לגאווה במדינת ישראל ובחייליה", ומיד לאחר מכן שאל: "האם זו לא סיבה לצד הקללות שהופנו כלפי השחקנים שלנו והקריאות למען צה"ל, לשקול מחדש את קיום המשחק השני?". קורל אמר: "אני חושב שהבהרנו לאורך כל הדרך שיש הרבה אלמנטים בסיטואציה הזו שאנחנו מרגישים מאוד לא בנוח לגביהם. אני יודע שאנשים רוצים שנהיה כלי לשינוי, אבל האחריות שלנו היא לעתיד הכדורגל האירי. נכון לעכשיו, אני לא רואה אותנו משנים את עמדתנו בנוגע לקיום המשחק השני."
