sportFive1663654 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

מכבי חיפה וברק בכר נערכים לקראת המשחק נגד מכבי נתניה ביום שבת הקרוב, כאשר היום (חמישי) ערך מאמן מכבי חיפה ברק בכר מסיבת עיתונאים לצידו של מיכאל אוחנה.

"אחרי הניצחון הזה חשוב ההמשכיות", פתח בכר, "זה מגרש אחר ושעה אחרת מול קבוצה אחרת - צריך לעשות התאמות ולהמשיך עם הדברים שלנו. מאוד חשוב לרדת לקרקע אבל החבר`ה מבינים שאנחנו עדיין לא במקום שרוצים להיות".

"אנחנו לא מופתעים מהיכולת, ה-1:4 זו תוצאה שברור שמפתיעה - גם בעונת האליפות לא הייתה תוצאה כזו", המשיך המאמן, "האוהדים היו צמאים לניצחון הזה, אמרנו שהגיע הזמן שננצח קבוצה גדולה, אנחנו רוצים למנף את הניצחון ושיקח אותנו קדימה. כל משחק הוא סיפור בפני עצמו, להמשיך את הדברים. ברגע שאתה במקום הרביעי וארבע נקודות ממקום שלישי, ברור שאתה שואף להגיע למקום השלישי - התאבון נפתח ככל שמתקדמים ומסתכלים קדימה, זו המטרה, להמשיך לטפס. חשוב להמשיך את היכולת".

בכר המשיך ואמר: "אני מאוד שמח שעכשיו זה מתחבר גם לתוצאות וגם ליכולת, בטח עם מה שקרה במשחק האחרון. זה עוזר, יש מומנטום, עשינו את ה-1:2 נגד מכבי ת"א בדקות לא טובות אבל מהרגע הזה הקהל דחף והיה בליץ הרבה בזכות הטירוף, מרגישים את זה. נגד בית"ר היה משחק של לפחות תיקו, בסוף זו טעות שקורית בכדורגל - זה לא היה משחק שהיינו צריכים להפסיד וחבל כי זה היה ההפסד היחיד שלי פה בקבוצה, זה כדורגל, זה קורה, וזה היסטוריה. הקהל עוצמתי, אני מרגיש את הביקוש הכל כך גדול - אנחנו רוצים לשמח אותם אחרי תקופה ארוכה שלא בדיוק שימחנו אותם, מקווה שנמשיך".

"לא אדבר על מי שכרגע לא סגור", המשיך, "אדבר על מי שסגר פה - סדריק דון נראה טוב, עצם זה שהוא משחק ומכיר, זה יתרון גדול מאוד מעבר לזה שהוא באמת שחקן מגוון ומצוין. אין לי ספק שהוא ישתלב מאוד מהר ויעזור לנו".

על הפציעות אמר: "זה חלק מהמשחק, אני מעדיף שנשחק אינטנסיבי ונעבוד קשה גם אם יש פציעות. אני מניח שעוד שבוע-שבועיים יתחילו לחזור שחקנים. סק יחזור בתחילת שבוע הבא, דולב חזיזה אולי יחזור להתאמן בשבוע הבא. נצטרך את עיבוי הסגל, נצטרך את השחקנים - זה יתן אופציות ותחרות טובה".

מיכאל אוחנה אמר מצידו: "אני מאוד שמח על השער במשחק כזה (נגד מכבי ת"א), על במה כזו, זה תזמון מדהים. כל מי שהיה באצטדיון במשחק הזה, אנחנו השחקנים מדברים על זה הרבה - לא הרבה חווים את זה, זה יחקק לנו בזכרון. הקהל היה בטירוף במשחק הזה ודחף אותנו מהשנייה הראשונה שיצאנו לחימום, הרגשנו עוצמה לא רגילה וזה בא לידי ביטוי במשחק ובתוצאה. זה משהו שאני חולם עליו ומדמיין אותו, אני אוהב את המשחק, את הקהל ואת התשוקה הזו - אלו דברים שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר".

"כל שחקן כדורגל צריך לדעת שיש ירידות ועליות בקריירה", המשיך, "אמרתי ואגיד שוב - כל דקה במועדון הזה, עם הקהל והצוות הזה, אגיד תודה וכמה שירצו להשתמש בי אני אודה. אני שמח על הנקודה בה אני נמצא היום, מה שהיה אני פחות מתעסק בו היום. אני תמיד משקיע ותמיד אשקיע, זה לא השתנה - אני תמיד רוצה לשחק, אבל משהו בצוות השתנה".

אוחנה הוסיף ואמר: "אנחנו רואים שהחבר`ה הצעירים פה מאוד מוכשרים, חבר`ה טובים וילדים טובים שרוצים להצליח. אנחנו בתור חבר`ה שעברו משהו בקריירה שמחים מאוד לכוון ולעזור להם. רואים את השילוב שלנו, הוא מביא פירות גם. לגבי זמן המשחק שלי - אמרתי, הכל ברק קובע והכל מחושב ביחד. כמה שאוכל לשחק ולתת, אני נותן. אנחנו מציגים כדורגל מהטובים בליגה, ברמה גבוהה, שכיף לראות - עובדים על לשפר את זה, ולא עסוקים בכמות הנקודות".