פתיחה מאתגרת. למרות תצוגה לא רעה, נבחרת הנשים הוציאה הערב (שני) את עידן מנחם קורצקי לדרך בהפסד 2:0 לבלגיה, במשחקה הראשון במוקדמות המונדיאל.
לכל העדכונים והאירועים ממהלך המשחק - לחצו כאן
המשלחת הישראלית הספיקה להמריא להונגריה, שם התקיים המשחק, עוד לפני פתיחת המלחמה מול איראן. קורצקי ניצל את זאת בכדי להכין את החבורה שלו בצורה הגנתית מחויבת, מול היריבה החזקה שהשתתפה ביורו האחרון. ישראל פתחה בקו של 3 שחקניות הגנה, כולל מיה שביל מהפועל ירושלים, שרשמה בכורה במדים הלאומיים בגיל 17.
בדקות הראשונות זה היה נראה אופטימי, מאיה קבררה שבעונה נהדרת במכבי כשרונות חדרה עוד הספיקה לאיים על השער הבלגי, אבל ככל שהדקות חלפו השדות האדומות השתלטו על הקצב. ישראל הלכה ונעצרה בהתקפה, ולא ממש הצליחה להחזיק בכדור, ובצד השני בלגיה כבר התחילה להגיע למצבים, ובדקה ה-26 גם עלתה ליתרון - האנה ארלינגס נותרה פנויה באגף, ומצאה מול השער את מלכת שערי בלגיה, טסה וואלרט מאינטר, שלא התקשתה להרשית.
המצטיינת מבחינת ישראל הייתה ללא ספק פורטון רובין. השוערת הוותיקה סיפקה שלל הצלות גדולות ומרהיבות לאורך כל הערב, אבל 19 איומים בלגים ומתוכם 14 שהלכו למסגרת עשו את שלהם. רגע לפני ההפסקה האורחת גם הספיקה להכפיל את היתרון, כשהפעם וואלרט הייתה על תקן המבשלת וארלינגס הייתה זו שהרשיתה מקרוב.
במחצית השנייה ישראל בחרה דווקא להעז יותר וגם הגיעה ללא מעט מצבים, של נועה סלימהוגיץ` וסמדר כהן המחליפה, אך למרות דקות טובות ומשחק הקרבה יפה היא ראתה את בלגיה סוגרת סיפור עם שער נוסף בדקה ה-89, כשסאר יאנסן נעצה את המסמר האחרון מקרוב.
מכאן, לנבחרת אין יותר מדי זמן להתאושש ולהסיק מסקנות לגבי היריבה, כשכבר בשבת היא תתארח אצלה באותו המגרש בבודארוש שבהונגריה, ללא קהל.
