(מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)
(מאור אלקסלסי) | צילום: ספורט 5
מכבי חיפה עמדה היום (רביעי) לדין משמעתי בבית הדין של ההתאחדות לכדורגל,  בגין התנהגות בלתי הולמת של קהל אוהדים ואי קיום חובות הקבוצה הביתית, בעקבות השלט שהונף ביציעים בדרבי החיפאי השבוע, אך לא התייצבו לדיון ושלחו כתב הגנה.

בכתב ההגנה של מכבי חיפה נכתב בין היתר כי את ציוד העידוד מאשרת המשטרה בלבד ולא על ידי המועדון, כולל שלטים נגד ההנהלה. בנוסף, נטען שהמועדון גינה את הדגל וכן שההעמדה הזו לדין זו היא בעצם תקדים, לאחר שבשנה החולפת הונפו ביציעי הכדורגל דגלי פריסה אלימים בצורה כזו או אחרת: דמות של קוף נשחט (על ידי אוהדי הפועל חיפה), "לשרוף את החזירים", "תכניסו את הזונות" על שחקני הפועל תל אביב ועוד.

תובע ההתאחדות לכדורגל, עו"ד גלעד ברגמן, דורש להטיל על מכבי חיפה קנס בגובה 10,000 ש"ח ועוד 20,000 ש"ח על תנאי בעקבות הדגל. בכל מקרה, ההחלטה צפויה להתקבל ביממה הקרובה.