לאחר ה-0:4 המרשים על מ.ס אשדוד, מכבי חיפה רוצה להמשיך במומנטום, כשמחר (שני, 20:30, ישיר ב-5SPORT) מצפה לה דרבי גדול מול הפועל חיפה. לקראת המשחק, הבוקר המאמן הירוק ברק בכר והמגן פייר קורנו שיתפו בתחושות וההכנות במסיבת עיתונאים.
מי שנמצא בספק למשחק הוא סילבה קאני, שינסה לקחת חלק באימון המסכם. נכון לעכשיו קני סייף נמצא בתמונת ההרכב במקומו, כאשר ההחלטה תתקבל לאחר האימון. במקביל, בלם קבוצת הנוער נועם שטייפמן מתאמן עם הבוגרים ועשוי להיכלל לראשונה בקריירה בסגל של בכר.
על כך שזה הדרבי הראשון שלו מאז ה-5:1 בעונה שעברה אמר ברק בכר: "זה כבר היסטוריה, לא היה נעים אבל המצב כרגע אחר. קבוצה אחרת, אני מרגיש אחרת. מרגיש שאנחנו מגיעים במומנטום טוב וחשוב לשמור עליו. אני שמח שההפסד לבית"ר לא עצר אותנו בשיפור ובתהליך, מאוד חשוב לי לראות את הדברים באים גם ביום שני, מעבר לזה שזה דרבי ויש פיקנטריה. רוצה לראות את הקבוצה ממשיכה עם דומיננטיות וכדורגל טוב".
המאמן הוסיף: "אנחנו מנסים לייצר פה משהו חדש ואני מאוד מתחבר למה שקורה, אני מרגיש שהצוות ואני מצליחים ליישם את הדברים לא רק בתוצאות. הסיטואציה כרגע היא אחרת מפעם, מנסים לייצר פה משהו חזק וקדימה. יש פה בסיס טוב, צעירים, יש רכש טוב ויגיע גם בינואר ובקיץ, לא צריך להסתכל רק על כאן ועכשיו אלא גם קדימה, וזה מה שמנחה אותי".
על התהליך של הקבוצה: "לא מעניין מה היה בסיבוב הקודם, זו קבוצה אחרת במומנטום אחר רוצים לנצח כי זה דרבי ומשחק גדול, אנחנו במומנטום ורוצים להמשיך אותו, מסתכלים על כאן ועכשיו".
על עתידו: "שנה שעברה הייתי אמור להישאר ובסוף קרה מה שקרה, אני והמועדון לא מתעסקים בזה כרגע. דברים כל כך נזילים בכדורגל, אז לא צריך לתת הצהרות - נשאר או לא, זה לא רלוונטי כרגע".
על מצב הפצועים: "תמיד יש דברים שלא כולם יודעים. למשל בשני המשחקים האחרונים די שמרנו על מיכאל אוחנה, נגד אשדוד הוא אמר שהמשחק די גמור ואני מעדיף לא להסתכן. לשמחתי יש בהרבה עמדות תחרות טובה, זו השאיפה של כל מאמן. גם למחר יש שחקנים טיפה פצועים ותחת עומס, נסיים את האימון ולפי זה נרכיב את ההרכב. שון גולדברג עשה אתמול אימון חלקי, הוא עדיין לא כשיר במאה אחוזים אבל במגמת שיפור, נחליט אחרי האימון".
על הדרך של בלם הקבוצה עבדולאי סק ונבחרת סנגל באליפות אפריקה: "שמחים בשביל סק, יודעים כמה זה חשוב לו, ראינו את הגול שלו ואת ההקדשה לבן שלו. שלחתי לו הודעה שאנחנו גאים ושמחים בשבילו, כיף לראות את זה, רוצים שיחזור באנרגיה טובה ורוצים שיצליח".
המגן פייר קורנו הוסיף: "דרבי זה תמיד משחק גדול, אנחנו במומנטום טוב ורוצים להמשיך בו. אני מרגיש טוב, הפציעה הייתה קצת מוזרה ודאגתי אבל מאז שחזרתי אני מרגיש מעולה. הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים להביא לאוהדים זה ניצחון, לקחת משחק אחר משחק, הם יתמכו בנו וידחפו, המטרה היא לנצח".
על ההבדל בין הקבוצות שזכו בתארים לזו של העונה: "האמת שכל עונה היא שונה, תנאים שונים, הליגה משתנה והקבוצות אחרות, אנחנו צריכים להסתגל וזה מה שאנחנו עושים. צריכים להמשיך לעבוד , אנחנו בדרך הטובה והנכונה".
על כך שכבר יש לו דרכון ישראלי והאם ירצה לשחק בנבחרת ישראל: "האמת שאני מתמקד בהווה, אם תגיע הזדמנות מסוימת אני אחשוב עליה, אבל כרגע אני חושב רק על המשחק מחר ולא על הטווח הרחוק מדי".
על התהליך שלו במועדון: "כן אני שונה קצת מהפעם הקודמת, מכיר את המועדון וכמה שחקנים מאז, יש לי זווית אחרת, זה שונה".
המטרה העונה: "כרגע לקחת משחק אחר משחק, לנצח כל משחק, ברור שיש משחקים קשים יותר ופחות ומצפים אתגרים".