ברוניניו עשוי להיות אחת מהעסקאות הגדולות ביותר שליגת העל שלנו ידעה בינואר. בהתחלה דווח כי מכבי ת"א הולכת עליו, בהמשך התברר כי מכבי חיפה רצינית יותר והירוקים ממשיכים במגעים על הקשר בן ה-25, מבוגר יותר מחלק מהזרים שהגיעו בשנים האחרונות. אם הוא יגיע, הוא יגיע כדי לתרום כאן ועכשיו.
נתחיל מההתחלה. ברונו רוברטו פריירה דה סילבה הוא בנו של אקס בוטאפוגו ברונו הלנו (ומכאן כינויו, ברונו הקטן). הוא גדל במחלקת הנוער של מיינירו, ממנה יצא קשר גדול אחר, רונאלדיניו.
ברוניניו הצטרף לקבוצת הנוער של מיינירו בגיל 13, בעקבות אביו שרשם בה 260 הופעות. חמש שנים לאחר מכן הוא עלה להופעת בכורה בקבוצה הבוגרת מול שאפקונסה. הכישרון הטכני הגבוה, כמיטב המסורת של הכדורגל הברזילאי, הדליק את הגדולות ביותר. הדיילי מייל טען שליברפול, טוטנהאם, צ`לסי ומנצ`סטר יונייטד מעוניינות בברזילאי הצעיר, אך כי אתלטיקו מיינירו סירבה לשחררו.
הקשר ההתקפי הראה פוטנציאל בשלב מוקדם, כשאחרי שער גדול אחד הוא אף סיפר כי "הטלפון שלי קפא". זאת הייתה יכולה להיות ההתחלה של סיפור שנגמר בפסגות הגבוהות ביותר, אבל לאלי הכדורגל העולמי היו תוכניות אחרות. ברוניניו נאלץ לעלות מהספסל ולא קיבל ריצה משמעותית של משחקים בהרכב, ואז התחילו ההשאלות.
ברונו הקטן עבר ברסיפה, חובנטודה וב-CRB מהליגות הנמוכות בברזיל, בלי להתיר חותם של ממש. הכישרון היה שם, אבל משהו באמון לקה בחסר. לא חסרים ברזילאים שמשכו עניין מליברפול ויונייטד בגיל 18 ונעלמו בגיל 25.
לא ברוניניו. הוא האריך את חוזהו במיניירו ויצא שוב להשאלה נוספת, הפעם בגוארני מהליגה הברזילאית השנייה. במדינה כתבו ש"הוא הגיע כדי למלא חור יצירתי", וזה בדיוק מה שהוא עשה עם שבעה שערים ושני בישולים כשהוא מתופקד במספר עמדות בהתקפה.
ברוניניו היה מלך שערי הקבוצה באותה העונה, אך בשל מגבלות תקציביות הוחלט שלא לממש את אופציית הרכישה בגובה 2.7 מיליון ריאל (400 אלף יורו). הוא חזר למיניירו ולא שיחק לאחר שנדחו הצעות מהליגה הברזילאית הראשונה ומיפן, אבל נפתח עבורו שוק חדש לחלוטין - השוק האירופי.
ברוניניו מצא את עצמו עובר לליגה האוקראינית, ליגה שאמנם רחוקה מימיה הגדולים אך עדיין מציגה כדורגל לא רע והביאה למשל את גאורגי ירמקוב לישראל.
ברוניניו אמנם הגיע באמצע העונה והבקיע רק אחרי חמישה מחזורים, אבל הפך לשחקן חשוב שהבקיע שמונה שערים בעונתו הראשונה, כולל משחק בו כבש שלושער תוך תשע דקות בלבד, שיא אוקראיני, ובישל מול נועלת הטבלה כרונומורץ. בסיום העונה לבוב לא התלבטה, מימשה את האופציה ושילמה עליו 800 אלף יורו, ההעברה הרביעית היקרה ביותר בתולדות המועדון.
בלי תווית המושאל ברוניניו מצא את עצמו כמספר 10 במשרה מלאה, כשהוא עם חמישה שערים העונה כולל שער ובישול נגד דינמו קייב, יריבת מכבי ת"א במוקדמות הליגה האירופית שהביעה בו עניין גם כן.
אחרי שנים של נדודים, ברוניניו מצא את עצמו במקום המתאים לו - כוכב של קבוצה. לא עוד מושאל או שחקן שמקבל מעט דקות באופן ספורדי, אלא מי שמוביל את ההתקפה. איך זה מתחבר למכבי חיפה? בואו נדבר כדורגל.
Karpaty star Bruninho’s Ukrainian football shirt collection
— Zorya Londonsk (@ZoryaLondonsk) December 18, 2025
That old school Metalist top in there shows he’s not just after the new stuff pic.twitter.com/LugjUfRlwY
הצד המקצועי
ברוניניו למעשה מגיע לעמדה שלא כל כך קיימת במכבי חיפה הנוכחית - פליימייקר. הוא קשר קדמי, כזה שיכול לשחרר את איתן אזולאי ואת עלי מוחמד או פיטר אגבה למשימות הגנתיות יותר. למעשה, אפשר לטעון שהוא המחליף של דיא סבע למרות שהאחרון שיחק לא מעט באגף בשנה שעברה.
נתמקד בברוניניו. הוא הראה פוטנציאל כאמור כעושה משחק עם 0.7 מסירות מפתח העונה, גם אם אין בישולים, כשהוא נוהג לרוב לנוע שמאלה ולשחק בתפקיד חופשי יותר בהתקפה. בקבוצה כמו מכבי חיפה והשחקנים המהירים שלה, המספר הזה עשוי להפוך למשמעותי במיוחד. שחקנים כמו סילבה קאני וטריבנטה סטיוארט יודעים לאן לרוץ.
הנשק המרכזי ביותר של ברוניניו, מעבר לראיית המשחק ואף לשערים, הוא הדריבל. זאת הסיבה שמנצ`סטר יונייטד והאנגליות רצו אותו לפני שבע שנים, והשנה הוא עם 3.9 דריבלים למשחק ב-86% הצלחה בליגה האוקראינית, לצד 3.5 חילוצי כדור, חלקם הגדול בשליש האחרון של המגרש.
במשך דקות ארוכות מכבי חיפה שולטת במשחק אבל נראה שהיא לא מצליחה לייצר איום ממשי. זאת המשבצת אליה נכנס ברוניניו. לא פליימייקר קלאסי ולא שחקן שיבקיע שערים, אלא שחקן שיכולל כאוס. ייצר את הניצוץ שסטיוארט, קאני, קנג'י גורה או גיא מלמד צריכים בשביל להבקיע.
לכן ברוניניו לא בהכרח יהיה השחקן הטוב ביותר של מכבי חיפה אם יגיע, אבל הוא עשוי להיות השחקן שמשלים אותה בצורה הטובה ביותר. שחקן שצריך לקבל חופש כדי להצליח, לא דבר מובן מאליו אצל ברק בכר מתחילת הדרך, אבל אחד שיכול להפוך את ההתקפה לשלמה בהרבה ולעשות קפיצה גדולה נוספת.
נערכו התאמות בחלק זה של הכתבה לאחר יציאת מכבי ת"א מהמרוץ והעניין ממכבי חיפה
