(צילום: מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)
(צילום: מאור אלקסלסי) | צילום: ספורט 5

במשטרת ישראל הגיבו היום (רביעי), לסערת דגל הפריסה במשחק הדרבי בין מכבי חיפה להפועל חיפה, ולמעשה הסירו אחריות מעצמם מהאירוע שעורר רעש גדול ותגובות זועמות.

"על פי חוק הספורט משטרת ישראל אחראית לשמירת הסדר הציבורי ומניעת הפרות סדר מחוץ למגרש. כל מה שקורה בתוך המגרש הינו באחריות מנהל האירוע, לרבות תוכן אביזרי העידוד. למען הסר ספק, המשטרה אינה אחראית על תוכן האביזרים לרבות דגלי פריסה ולראייה החלטת ביניים האחרונה שניתנה ע"י בג"צ. לציין כי במשחק המדובר מנהל האירוע לא ביקש את סיוע המשטרה בהסרת השלט וככל שהיתה עולה בקשה מסוג זה, הדבר היה נבחן".

כזכור, בהודעת מכבי חיפה אתמול נכתב: "במשחק הדרבי אמש, חשנו אי נוחות רבה למראה שלט הפריסה בעל תוכן פוגעני שהונף ביציע. כבר במהלך המשחק פנינו לגורמי האכיפה לקבלת הסברים לעניין אישור תוכנו של השלט".

"לאורכו של היום, דנו מול אותם גורמים במטרה לחדד נהלים ולהימנע מהישנות מקרים אלו בעתיד. כמועדון ספורט מוביל המשמש דוגמא ופועל רבות למען הקהילה בתחומים רבים, אנו מגנים את תוכן השלט ומתנגדים להכנסת כל שלט בעל תוכן פוגעני לאצטדיון".

"כמועדון ערכי אנו מוצאים חובה להתנצל בפניי כל מי שנפגע ומתחייבים לעשות כל מה שנדרש בכדי למנוע מקרים אלו בעתיד".