בצל סערת החולצות של אוהדי הפועל תל אביב, ולאחר פסיקת בג"ץ המשארת את הכנסת החולצות למגרשים, עלה להתראיין ב-5 באוויר היום (ראשון) השר לביטחון פנים, איתמר בן גביר.
השר פתח ואמר: "אני השר הממונה על השוטרים והשטרות. לא מעניין אותי הדעות שלהם, הם מייצגים את המדינה, עם ישראל ונלחמים בשביל כולנו. אמרתי בתחילת השנה ועשינו ישיבות על אלימות בספורט ואמרתי שהאוהדים חייבים בכבודה של המשטרה. הזמינו אותי לתא הכבוד, אבל הילדים רצו להיות ביציע של בית"ר. זה שיש קריאות נגדי זה בסדר, מדינה דמוקרטית. אבל כשקוראים למשטרה נאצים וחלאות - אלה השוטרים שנלחמו ב-7.10 והם המשטרה של כולנו".
מה שקרה בבלומפילד? בושה וחרפה. זה שעומד שם יציע שלם וצועקים `שואה` ו`נאצים` ואני שונא יס"מ ומג"ב. את מי אתם שונאים? את רני גואילי שהלך ומת למענכם? וזה כל הלוחמים וכל מי שנלחמו. אני מדגיש שאני לא נגד כל אוהדי הפועל, ויש כאלה שמשרתים בצבא. על מי הם צועקים? השוטרים שמגינים עליהם יום יום, שעה שעה?".
"בוודאי שיש אוהדי הפועל חיילים וקציני משטרה", המשיך בן גביר. "אבל אני לא מכיר קצין משטרה שיגיד שהשוטרים חלאות. לא מכיר גם חיילי גולני וגבעתי שיגידו. יש לי תחושה שיותר מדי בתקשורת מגינים על הפועל תל אביב. תחשבו שזו הייתה בית"ר ירושלים והיו אומרים שואה".
"בוודאי שאני מתנגד שיזרקו אבנים על אוהדים אחרים. מותר למחות נגד הפצ"רית, אבל ראינו אותם קוראים שואה למשטרה וזה מחוץ לתחום. אני אומר בפעם האלף - יש אוהדי הפועל ת"א טובים, אבל ברגע שאומרים המשטרה נאצים - זה קו אדום, אלה השוטרים והשוטרות שלנו שנלחמו ב-7.10".
השר בן גביר התייחס גם לאירועי הדרבי: "אני ראיתי שוטרים שהותקפו על ידי אוהדי הפועל תל אביב. יש גם שוטרים אלימים שצריך לטפל בהם, אבל הכלל הוא שאני לא רואה אתם מרביצים בהמוניהם. ראיתי יציע שלם של אוהדי הפועל שקורא `שואה למשטרה`. שימו את הנושא הזה מחוץ למשטרה. לא מוות למשטרה, ולא מוות לבן גביר ולא למפכ"ל. כולנו אותו עם. הייתי מצפה לגינוי מהנהלת הפועל, שלא שמעתי מילה אחת מהם. זה הזוי".
על פסיקת בג"ץ אמר: "אני חושב שזו פסיקה אומללה ואם היו אומרים שופטי בג"ץ חלאות אף אחד לא היה מאפשר להכניס את החולצות האלה. אני מוכרח להודות שיש היגיון במה שאומרים במשטרה ואם מבזים שוטרים למה המשטרה צריכה להיות שם. מצד שני המשטרה אחראית לחוק וזו דילמה לא פשוטה".
בן גביר המשיך: "אני לא נותן בחפ"ק ונותן הוראות. אני שר מעורב שאכפת לו נושא הספורט. המדיניות שלי ברורה מאוד למשטרה - אפס סובלנות למי שפוגע ולמי שאלים. אם יש אירוע נקודתי הוא מטופל בחומרה, אבל ככלל השוטרים שלנו אנשים טובים. הייתי עו"ד הרבה שנים ואני בעד חופש ביטוי, אבל תוציאו מהלקסיקון את הביטוי נאצים ושואה. ואני פונה בעיקר לאוהדי הפועל כי הם אלה שמשתמשים בהם".
על קריאות גזעניות ביציעים סיפר: "מעולם לא שמעתי קריאות מוות לערבים ביציעים, רק מוות למחבלים. זה הכי לגיטימי שבעולם. אני מוביל חוק שחייב לעבור ומקווה שראש הממשלה לא יתקע לי מקלות בגלגלים. מוות לערבים? חס ושלום. יש לי הרבה שוטרים ערבים. מוות למחבלים או קריאות לאחמד טיבי זה בסדר. הוא באמת מחבל. אני זוכר את נאום השהידים שלו, הלוואי שיתבע אותי".
על דגל כך ביציעי בית"ר י-ם: "לא ראיתי דגל כזה. אם יש חולצות כהנא צדק, זה חולצה חוקית לגמרי. קריאות לטועמה? לא שמעתי דבר כזה מעולם והייתי 5 פעמים השנה במשחקי בית"ר".
