את לוקאס סשה אתם זוכרים? אקס הפועל תל אביב ירד הלילה (בין ראשון לשני) לליגה השניה בברזיל לאחר שעונה הסתיימה. קבוצתו, פורטלזה, סיימה במקום ה-18 מתוך 20 ונשרה לליגת המשנה.
אך סשה וחבריו כמעט השלימו מסע הישרדות מרשים במחזורי הסיום, זאת לאחר שטרם ההתמודדת מול בוטאפוגו, בה נכנעו 4:2, רשמו ארבעה ניצחונות רצופים.
למעשה, הרצף החיובי העלה אותם מעל הקו האדום לראשונה מזה 27 מחזורים. ניצחון או תוצאות שהיו מסתדרות לטובתם במשחקים המקבילים היו משאירים אותם בניגוד למהלך העונה, אך החבורה של דוידה אנצ`לוטי חיסלה את הקאמבק והורידה את פורטלזה.
Miraculous! Fortaleza extended their winning streak to four games in midweek to move out of the relegation zone for the first time in 27 rounds!!!
— The Sweeper (@SweeperPod) December 7, 2025
Tonight they face Botafogo knowing a win or results in their favour elsewhere will help them pull off an escape that previously… pic.twitter.com/qSlJ3KjbmL
סשה בן ה-35 שיחק בהפועל תל אביב בין 2013 ל-2015 ורשם 11 שערים ב-71 הופעות. לפורטלזה הוא הגיע ביולי 2022 ורשם חמישה שערים ב-146 הופעות - המועדון בו שיחק הכי הרבה. העונה יש לו שער אחד ב-31 משחקים (מתוך 38 מחזורים). בכולם הוא עלה ב-11.
בעונה הקודמת פורטלזה סיימה במקום הרביעי, אך זה לא עזר לה להתרסקות שחווה העונה. "קשה, קשה למצוא מילים כרגע. בלי קשר למאבק שלנו או לא, לראות פרויקט כזה יורד לליגה השנייה זה מאוד קשה, במיוחד פרויקט כמו פורטלזה. פרויקט שעד השנה שעברה נתפס כמודל לחיקוי, פרויקט של אנשים רציניים, עם אנשים רציניים. אתם יודעים, בכדורגל, אנחנו יודעים כמה אנשים עדיין עושים דברים שהם לא צריכים לעשות, עם משכורות שעוכבו ומיליוני חובות. וחבל לראות את פורטלזה, מועדון כל כך רציני, נופל לליגה השנייה", אמר בסיום.
