(צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
עוד לא ברור מה טומן הגורל לערן זהבי. החלוץ ששוחרר ממכבי תל אביב בקיץ עדיין שוקל צעדים לקראת ינואר - האם ימצא קבוצה חדשה? האם יפרוש? את ההחלטה אנחנו אמורים לדעת בשבועות הקרובים. אבל דבר אחד יישאר עבור זהבי - וזו הקריירה יוצאת הדופן שלו, בוודאי במונחים ישראליים. כעת, מגיעה עוד הוכחה בתחום.

על פי רשימת כובשי כל הזמנים, זהבי נמצא במקום ה-51 בין הכובשים הטובים בעולם - עם 438 שערים בכל המסגרות. בכך, הוא מקדים שמות כמו ראול גונזאלס (מקום 55, 432 שרים), סמואל אטו (מקום 57, 427), סרחיו אגוארו (426) ואפילו רונאלדו "נזאריו" שנמצא במקום ה-65 עם 414 שערים.

אם זהבי עדיין מחפש אתגרים - אז שווה לבדוק כמה שמות מעניינים שנמצאים לפניו. למשל, הוא רחוק שבעה שערים מלהשוות את שיא הכיבושים של ניימאר שמדורג 49 עם 446 ושמונה מריבאלדו שבמקום ה-48. כדי להיכנס ל-50 הכובשים הגדולים, הוא זקוק לחמישה שערים בלבד - אז יעקוף את דיקסי דין, חלוץ העבר של אברטון שכבש 442.

את הרשימה ההיסטורית מוליכים שני הגדולים ביותר - כריסטיאנו רונאלדו שמוליך עם 954 שערים, וליונל מסי שכבש 896 ונמצא במקום השני. אחריהם ברשימה נמצאים יוסף ביצ`אן עם 805, פלה עם 770 ורומאריו עם 761 שערים.

הרשימה שלמטה נכונה ל-17 בנובמבר