מתקרבת לפלייאוף העליון. הפועל פתח תקוה גברה הערב (רביעי) 0:2 על מכבי נתניה באצטדיון מרים, במסגרת המחזור ה-16 בליגת העל. הכחולים עלו למקום השמיני וצמצמו את הפער מנתניה ל-3 נק` בלבד. ג`יימס אדניי (10) וקליי (60) חגגו, עוז בילו נפצע בראשו ופונה לבי"ח להמשך בדיקות.
לאורך העונה שתי הקבוצות הרגילו אותנו למשחקים מלהיבים, עם כדורגל מהיר, יצירתי ואיכותי. שתיהן גם הגיעו במומנטום טוב אחרי שניצחו בגביע והעפילו לשלב הבא. וכפי שנכתב בחלק הראשון של המשפט - קיבלנו בדיוק את זה הערב.
המחצית הראשונה הייתה התקפית מאוד (16 בעיטות משותפות), כאשר כל צד קיבל את ההזדמנויות שלו להבקיע. זה התחיל עם נגיחה של מתאוס דאבו, שקיבל כדור גובה, אך נגח בחולשה לידיים של עומר כץ. לאחר מכן, המומנטום עבר לצד הכחול כאשר קליי וג`יימס אדניי לחצו יפה את הצהובים. בדקה העשירית זה כבר השתלם, כאשר כדור חופשי נהדף רע מאוד על ידי עומר ניראון, והריבאונד נחת ברגליים של נועם כהן שמסר לאדניי - שכבש מול שער ריק.
נתניה תקפה מצידה והגיעה למצבים, אך היא פשוט לא הייתה מספיק חדה. האירוע הבולט ביותר היה כבר בדקה ה-15, כאשר עוז בילו שלח כדור עומק מושלם לרותם קלר, אך האחרון שלח בעיטה רעה החוצה. כאמור, ההתקפות לא הפסיקו להגיע ובדקה ה-31 היה לנו מקרה גבולי. כדור גובה לעברו של אדניי גרם למאור לוי לשלוח רגל גבוהה שספק פגעה בשחקן הכחולים. למרות הטענות לפנדל, צוות ה-VAR בראשותו של אוראל גרינפלד קבע שאין עבירה - ולא נשרק פנדל.
מכבי נתניה עשתה את השינויים הנכונים בחדרי ההלבשה וזה היה ניכר בפתיחת המחצית השנייה. הצהובים, בהובלת עוז בילו שנמצא בכושר נהדר, התחילו להפעיל לחץ ולהתקרב לשער של כץ. השוער הצליח להציל מספר איומים של המארחת, ושמר על שער נקי, מה שלבסוף עזר לאורחת להכפיל את היתרון. מתפרצת מושלמת של החבורה של עומר פרץ הגיע לאדניי שבשאיר כדור לקליי מול השוער, והאחרון כבש בקלות.
בדקה ה-72 אירע מקרה לא נעים, כאשר עוז בילו ונועם כהן ניסו להגיע לכדור ונגחו אחד בשני. החלוץ של נתניה טופל ארוכות על הדשא ולבסוף פונה לבית החולים כשהוא חבוש בראשו. בהמשך הדקות לא קיבלנו הרבה הזדמנויות, כאשר לאחר משחק עם קצב גבוה השחקנים היו די עייפים. בסיום, הפועל פתח תקוה רשמה ניצחון חוץ לא פשוט, וצמצמה את ההפרש מהמארחת הערב. במשחק הבא היא תארח את בני ריינה, בעוד מכבי נתניה תנסה לשוב למסלול מול עירוני טבריה הקשוחה.


















