sportFive1646844 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

משטרת ישראל הגיבה הערב (חמישי) להחלטת הביניים של בג"ץ שקבע כי עד להחלטה סופית, תאפשר הכנסת חולצות מחאה של אוהדי הפועל ת"א למגרשי הספורט.

המשטרה: "משטרת ישראל מכבדת את החלטת בית המשפט ותפעל ליישמה. יחד עם זאת, נבהיר כי המשטרה ובראשה מפכ״ל המשטרה עומדים על כך, שהכיתוב שבבסיס העתירה מעודד את הציבור שלא לציית לשוטרים - ובכך פוגע בעבודת המשטרה ומעלה חשש ממשי להפרות סדר חמורות ופגיעה בשלום הציבור".

"החלטת בית המשפט מחייבת את כלל הצדדים, אבל אין בה כדי להצדיק את מעשיהם של אוהדי כדורגל, שבוחרים להגיע למגרשים ובמודע להמשיך ולעלוב בשוטרים מתוך רצון לייצר אי-סדר בסביבה של חברה נורמטיבית ולהפוך את אירועי הספורט לזירה של מחאות ועימותים הפוגעים בציבור הנורמטיבי, המבקש לקחת חלק באירועי ספורט מהנים. יודגש ויובהר, כי משטרת ישראל לא תאפשר לשום גורם באשר הוא לנצל את החלטת בית המשפט לצרכיו ליצירת פרובוקציות וליצירת אווירה אלימה ולעומתית בתוך המגרשים ונפעל בהתאם לחוק תוך מימוש כלל סמכויות המשטרה".

"זאת ועוד, יודגש, כי לא נאפשר המשך פגיעה בשוטרים, שעושים רבות למען שמירה על שלומם ובטחונם של רבבות האוהדים הנורמטיביים שמגיעים למגרשים. משטרת ישראל תמשיך לפעול בכלל האמצעים למען הבטחת שלומם של האוהדים הנורמטיביים המגיעים למגרשי הכדורגל במטרה להנות מאירוע ספורט ותפעל בנחישות נגד אלה אשר מפירים את הסדר בניגוד לחוק ובאמצעות פגיעה בשוטרים ובעבודתם החיונית".