הפועל כפר סבא פתחה את העונה בצורה טובה, ובשלב מסויים אף חשבו הבעלים - עידן שום והמאמן אדם לם, להתחזק בינואר ולנסות להאבק על עליית לליגת העל.
בכפר סבא בנו בעיקר על השלישייה הקדמית המצויינת, שכוללת את יואב קורן, חוליו סזאר ופאיז אברהמס, שנחשב לאחד השחקנים המהירים שנחתו כאן. במקביל השחקנים הצעירים של כפר סבא היו מחוזרים על ידי קבוצות ליגת העל - ובעיקר יואב קורן המושאל מהפועל באר שבע שנמצא תחת מעקב צמוד, ובעלי באר שבע אלונה ברקת מגיעה לכל משחק של כפר סבא לצפות בו.
אך היום (ראשון) נודע למערכת `ארץ הכדורגל`, כי במועדון לא היו ערים ומוכנים למהלומה שהכין להם השחקן הצעיר מדרום אפריקה. אברהמס, בהחלטה תמוהה של המועדון, קיבל בתחילת הפגרה אישור לצאת לחופשה בדרום אפריקה, שהייתה ארוכה ביומיים מהחופשה שניתנה לשאר השחקנים. מאז השחקן לא עונה לשיחות טלפון של המאמן ושל אנשי המועדון.
סוכנו, שי עטאס, שעומד מאחורי ההבאה של אחד משחקני ההתקפה הטובים בליגה העונה סיפר ל`ארץ הכדורגל`: "פאיז גר בקייפטאון בשכונת עוני וכנראה חזר לחברים שלו שם. זו היתה טעות לתת לו לנסוע לחופשה. מקווה שהוא יתעשת".
לארץ הכדורגל נודע גם כי מנכ"ל סטלנבוש, המועדון בדרום אפריקה ממנו מושאל אברהמס, זימן את השחקן לשיחה והבהיר לו שהוא לא יוכל להתאמן במועדון ממנו הוא מושאל, ועליו לכבד את החוזה ולחזור לישראל. לדברי סוכנו, פאיז הסכים, אך לאחר הפגישה שוב חזר וסירב. אברהמס עצמו כבר היה לדברי סוכנו במעקב של מכבי ת"א, הפועל באר שבע ומכבי חיפה.
בעלי הפועל כפר סבא, עידן שום, מתכוון לפנות בימים הקרובים לפיפ"א ולדווח על הפרת החוזה מצד השחקן ולבקש מההתאחדות האירופית הקלה ואישור לצרף שחקן זר מיד כבר עכשיו, מבלי להמתין לחלון ההעברות בינואר. אין ספק שמדובר במהלך שפוגע משמעותית בסיכויי כפר סבא להתמודד על העלייה.
