(מאור אלקסלסי) (צילום: ספורט 5)
(מאור אלקסלסי) | צילום: ספורט 5

הפועל חיפה ובני סכנין הגיעו למשחק הערב (שלישי), אחרי הדחה כבר בסיבוב ח' של גביע המדינה, וכשהן צמודות בטבלה. זה נגמר ב-0:2 חשוב מאוד מבחינת שרון מימר וחניכיו בסמי עופר, ושלוש נקודות שמציבות את סכנין בחלק העליון של הטבלה.

שתי הקבוצות באו כאמור אחרי מכות לא פשוטות בגביע. סכנין עם הפסד מביך מבחינתה למכבי יפו, והפועל חיפה אחרי החמישייה נגד מכבי תל אביב. ההתחלה הייתה שייכת לחבורה של גל אראל, אבל החל מהדקה ה-20 יחסי הכוחות השתנו. שרון מימר ביצע שינוי טקטי במערך שלו, הקבוצה שלו השתלטה על המשחק וגם הייתה מסוכנת יותר עד סיום המחצית הראשונה, שבסופו של דבר נגמרה ב-0:0.

השער הראשון במשחק הגיע בדקה ה-53, ודווקא מרגלי ג'בייר בושנאק, אקס הפועל חיפה, שניצל הדיפה לא מספיק טובה של מצ'יני והמשיך מקרוב לרשת. בדקה ה-60 קיבלנו את רגע המחלוקת של המשחק. רותם חטואל בעט כדור שפגע בידו של עומר אבוהב (ממצטייני הערב), והשופט יובל שטיין שרק לפנדל, אך ההחלטה שונתה לאחר בדיקה במערכת ה-VAR. ללא ספק שריקה גבולית.

מאמן הפועל חיפה גל אראל לא חשש לבצע חילופים התקפיים, אולי התקפיים מדי. האדומים לקחו את השליטה אבל הפקירו את החלק האחורי ובדקה ה-80 נענשו. מוסטפא שייח יוסף שנכנס דקה קודם לכן, כבש בנגיעה הראשונה שלו בכדור ושלח את שרון מימר וחניכיו לחגוג שלוש נקודות חשובות שמעלות אותה לפחות זמנית למקום החמישי.