ביזארי. הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו קרובה מאוד לרשום העפלה היסטורית למונדיאל, לראשונה מזה 52 שנים, כשהפעם האחרונה הייתה במונדיאל 1974 שנערך בגרמניה, אז נקראה המדינה זאיר. אמש (ראשון), הנבחרת התכולה רשמה ניצחון דרמטי על ניגריה, אך מה שתפס את הכותרות היה יוצא דופן.
הנבחרת ממרכז אפריקה רשמה הישג די מרשים, כאשר סיימה במקום השני בבית שלה אחרי סנגל. בפלייאוף היא חוללה סנסציה גדולה כאשר הדיחה את קמרון. בגמר היא הפתיעה שוב, וניצחה את ניגריה כאמור, בדו־קרב פנדלים `מכושף` - תרתי משמע.
רגע לפני הפנדל המכריע, אריק של, מאמן ניגריה, החל לצעוק ולהטיח טענות לעבר ספסל הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. לאחר שהפנדל נכנס, המאמן הניגרי היה צריך להיעצר פיזית כדי למנוע עימות.
הסיבה? של הסביר אחרי המשחק. "היינו היו קורבן ל`קסם שחור`. במהלך כל דו־קרב הפנדלים, הבחור מקונגו עשה וודו. כל פעם. כל פעם. כל פעם. בגלל זה הייתי עצבני. ראיתי משהו בספסל, אני לא יודע אם זה בקבוק מים או משהו", התעקש מאמן ניגריה, כשהוא מתייחס לבקבוק שמישהו מצוות הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו כביכול ניער שוב ושוב במהלך דו-קרב הפנדלים שבו שלושה שחקנים בירוק-לבן החמיצו.
"During all the penalties, the guy from DR Congo did some voodoo.”
— ESPN Africa (@ESPNAfrica) November 17, 2025
Nigeria head coach Éric Chelle explains why tempers flared between him and the DR Congo staff at the end of the World Cup playoff final. pic.twitter.com/nMyTIcqlTT
