sportFive1648858 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
“יכול להיות שזה מזל של אלופה לנצח ככה“ (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
“יכול להיות שזה מזל של אלופה לנצח ככה“ (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
מכבי חיפה תחת ברק בכר, כך נראה, חזרה להאמין בעצמה, אבל הערב (שני) היא שוב חזרה לימים פחות טובים. הירוקים נכנעה 2:1 לבית"ר ירושלים בסמי עופר משער בדקה ה-96 במה שהיה למעשה ההפסד הראשון שלהם בקדנציה השנייה של ברק בכר על הקווים.

"הרגשנו את הקבוצה מאוד טובה ומחויבת, חזרנו מפיגור. לא זוכר את בית"ר חלשה כל כך הרבה זמן", טען המאמן בסיום. "חבל, באנו טוב למשחק והגענו במומנטום. כל שחקן שנכנס נתן את המאה אחוז, הייתה רוח טובה. זה מוריד אוויר, אבל הוכחנו שאנחנו קבוצה טובה ונמשיך בדרך".

"ציפיתי ליותר. חזרתי לכאן כי האמנתי במה שיש ושאפשר לעשות יותר", הודה בכר. "זה המשחק הרביעי שאנחנו סופגים בו בדקה האחרונה של המשחק. זה היה הכי כואב כי באנו במומנטום, אבל הוכחנו שיש קבוצה טובה ונמשיך ככה".

"כשהשווינו ל-1:1 ושיחקנו מאוד התקפי, אתה לא יכול לעצור את זה ולא לשלוט בזה", טען בנוסף המאמן. "אלה היו שני המצבים היחידים של בית"ר כל המשחק וחבל כי עצרנו אותה על כמעט אפס מצבים. היינו שם והיינו קרובים, הרגשנו יותר טובים כשמגיעים למקומות הנכונים. פספוס גדול כי שיחקנו מול הקבוצה אולי הכי טובה בליגה".

כשנשאל האם בית"ר יכולה לקחת אליפות אמר בכר: "לפי הטבלה כן, יש לה את האיכות לזה. יכול להיות שזה מזל של אלופים לנצח ככה בדקה האחרונה".

"אי אפשר לזלזל באף ניצחון ליגה. כל אחת יכולה לנצח כל אחת, ניצחנו את קריית שמונה שניצחה את הפועל באר שבע אז אין משחקים קלים היום היינו שווים נקודה אם לא יותר", הוסיף בכר וסיכם: "נבחר להסתכל על הדברים הטובים ולהמשיך".

קנג`י גורה כבש את שער הבכורה שלו במכבי חיפה, אבל לרוע מזלו זה לא הספיק כדי למנוע הפסד. "זה מאכזב מאוד, עבדנו מאוד קשה להגיע למצב הזה ולהפסיד בצורה כזאת, אחרי שהיו לנו המון הזדמנויות לנצח ועצרנו אותם מלהגיע למצבים, זה מאכזב", סיכם הקשר.

גורה דיבר בהמשך על השער שהבקיע: "פשוט חיכיתי להזדמנות שלי. כל שחקן רוצה לשחק וכשאתה לא מקבל דקות זה מתסכל, אבל אני במדינה חדשה ובמועדון חדש וזה לוקח זמן וזה לא קל". 

על המצב של מכבי חיפה: "זה תהליך ויסודות וזה לוקח זמן וזה מה שאנחנו רוצים במכבי חיפה. אי אפשר לצפות ששחקנים חדשים יגיעו ופתאום תגיע הצלחה. אני רואה עתיד מאוד ורוד למועדון. אם להיות כן, אני מתרגש לגבי העתיד".

"אם המשחק היה משוחק עוד היינו מנצחים. ככה הרגשתי. זה מאוד מאכזב לשבת פה מבלי שלקחנו נקודות, זה רק יחזק אותנו", הוסיף. "כולם מאוכזבים, אבל אנחנו מאוד חזקים וכולנו ביחד. אם אחד נופל כולנו נופלים, אנחנו ביחד כקבוצה, אנחנו בסדר".