(צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

רק לפני פחות מארבעה חודשים, הפועל תל אביב והפועל באר שבע נפגשו במסגרת חצי גמר. אז, זה היה חצי גמר גביע - וזה נגמר בניצחון ענק לבאר שבע, 1:5. אבל כידוע, בספורט דברים יכולים להשתנות מהר - וכך הכדורגל הראה גם הפעם. הפועל תל אביב העפילה הערב (שבת) לגמר גביע הטוטו, אחרי שניצחה 0:2 את הפועל באר שבע - ושידרה מסר חזק לליגה: אנחנו שוב כאן.

שתי האדומות הבכירות בכדורגל שלנו נפגשו הערב בבירת הנגב, בחזרה הגנרלית האחרונה שלהן לקראת הדבר האמיתי - ליגת העל, שתיפתח בשבת הבאה. ואם תרצו, קיבלנו שיעור על חשיבותו של מומנטום - הפועל ת"א הגיעה אחרי שלב בתים מוצלח (אמנם בגביע הטוטו), באר שבע עדיין עם הטעם המאכזב של ההדחה המוקדמת מאירופה.

וכך זה גם נראה על המגרש: העולה החדשה מהליגה הלאומית נראתה במשך רוב שלבי המשחק טובה משמעותית מהיריבה שלה. היא רשמה הופעה הגנתית מושלמת, ולא תקפה הרבה - אבל ידעה להיות מאוד יעילה בהתקפות שלה. היא ניצלה היטב שתי טעויות בהגנה של ב"ש - כבשה פעמיים, וכעת תחזור לגמר - לראשונה מאז עונת 2011/12.

והגיבור הערב, בכל המובנים, היה אליניב ברדה - שאמנם לא עמד על הקווים, אבל חזר לטרנר לראשונה כמאמן של קבוצה אחרת. ברדה אמנם לא היה קרוב לשחקנים שלו (הוא רק ישב ביציע), אבל הפועל ת"א נראתה כמו קבוצה שלו - חזקה פיזית, נחושה, וכזו שהיה קשה מאוד לשבור הערב.

בצד השני, כמו בעונה שעברה - גם העונה, הפועל באר שבע פותחת עונה בצורה לא טובה. הקבוצה של רן קוז`וך הגיעה אחרי ההפסדים ללבסקי סופיה וא.א.ק אתונה, ובמובנים רבים המשיכה את אותו המצב - יש לה רק שער זכות אחד בחמשת המשחקים האחרונים, וזה בהחלט משהו שהיא תצטרך לתקן בהמשך הדרך.

ולא רק מקצועית היתה לה סיבה לדאגה: גם אחד העוגנים המשמעותיים שלה, הבלם מיגל ויטור, נפצע כבר במחצית הראשונה - ונאלץ להתחלף. לא ברור מהי חומרת הפציעה של הפורטוגלי-ישראלי, בטח בגיל 36, אבל ייתכן שבתקופה הקרובה היא תצטרך להסתדר בלעדיו.

הקבוצה מבירת הנגב קיבלה הערב סטירת לחי לא קטנה מהמציאות - בידיעה שהיא תהיה חייבת להשתפר ולהתחזק, אם היא רוצה באמת להשיג את המטרה שנותרה לה; להחזיר את האליפות לבירת הנגב, שמונה שנים מאז הפעם האחרונה. זה יתחיל בעוד שמונה ימים, כשהיא תתארח אצל מכבי נתניה.

להפועל תל אביב זה בוודאי לא משנה: הקבוצה של ברדה נראתה כמי ששייכת לליגת העל במלוא מובן המילה - קבוצה שידעה להתחזק משמעותית לקראת הליגה הבכירה, ורשמה היום הופעה שבוודאי תעורר גאווה בקהל הגדול שהדרים לבירת הנגב. בגמר, היא תפגוש את המנצחת בחצי הגמר השני - בין בית"ר ירושלים להפועל חיפה. עד אז, מחכה לה בשבת מפגש ליגה ראשון בבלומפילד - נגד הפועל ק"ש.