(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

משמעותי. בטורקיה מדווחים היום (חמישי) כי נסגרה העברתו של דיא סבע לאמדספור, כאשר הוא היה אחד השחקנים הבולטים ביותר בליגת העל בעונה האחרונה.

סבע הבקיע 16 שערים ובישל 15 נוספים בשנה שעברה, כשהוא היה מעורב ב-30 במצטבר, שער כל 99.4 דקות. למעשה, חיפה צפויה לאבד בחלון שחקנים שהבקיעו 44 מ-68 שעריהם העונה, כלומר 65%, כשסופרים גם את דין דוד. אם מחברים לרשימה גם את ליאור רפאלוב שפרש, מדובר ב-54 מ-68, מדובר ב-79%.

שחקן ההתקפה הוביל את ליגת העל בשערים, בישולים, איומים לשער ולמסגרת והיה שני לדין דוד באיומים מחוץ לרחבה, כאשר הוא מהשחקנים הבודדים שהיו מעורבים ב-30 שערים בעונה בליגת העל בעידן 14 הקבוצות.

בשני המשחקים בהם סבע לא שיחק חיפה סיימה עם נקודה אחת, כשהיא סיימה בתיקו מול הפועל חיפה והפסידה להפועל באר שבע.

סבע פתח בכל אחד מ-34 המשחקים של חיפה העונה בליגה, כשהשערים שלו היו שווים באופן ישיר 11 נקודות עבור הקבוצה, כשמדובר רק על שערי ניצחון או כאלה שהובילו לתיקו, מתוך 61 נקודות.