(הפועל ירושלים) (צילום: ספורט 5)
(הפועל ירושלים) | צילום: ספורט 5

בתום עוד עונה בצמרת כדורגל הנשים, אך ללא תארים לאחר סיום מאכזב בישורת האחרונה, הפועל קטמון ירושלים נפרדה הקיץ מהמאמן זהר קמינסקי, שסיים את חוזהו במועדון לאחר 4 עונות. היום (רביעי) הודיעו האדומות באופן רשמי כי מי שיירש את התפקיד הוא צח שמרוני, ששימש כעוזרו של קמינסקי בשלוש העונות האחרונות.

על מינויו של שמרוני פורסם לראשונה באתר ערוץ הספורט

שמרוני בן ה-29, הצטרף למועדון בעונת 22/23, עם עליית הקבוצה לליגת העל, כשמונה לעוזר מאמן קובצת הבוגרות. בנוסף, בשנתיים האחרונות הוא שימש כמאמן קבוצת נערות א` וכמנהל מחלקת הנערות.

שמרוני אמר לאתר הרשמי של המועדון: "תפקיד המאמן הראשי הוא זכות גדולה עבורי, אחרי שנים משמעותיות מאחורי הקלעים. במהלכן למדתי, התפתחתי וחוויתי את המועדון מבפנים – העמקתי בהבנת הדרך, הערכים והאנשים שהופכים את הפועל ירושלים למה שהיא. אני נכנס לתפקיד מתוך תחושת שליחות – להוביל קבוצה שנמצאת בחוד החנית של כדורגל הנשים בישראל. תודה גדולה לליאור חוג'ה ולאורי שרצקי על האמון והתמיכה.

אנחנו יוצאים לדרך עם בסיס חזק. העבודה תהיה יומיומית, סבלנית ומדויקת, יחד עם צוות נהדר ושחקניות מצוינות, ומחויבות מלאה לדרך. המטרה ברורה: להמשיך ולפתח קבוצה חזקה, שאפתנית וגאה, שהאוהדים יתגאו בה. יאללה הפועל".

בנוסף, הודיעו האדומות-שחורות על יתר הצוות המקצועי לעונת 25/26: עוזר המאמן אלכס רייכמן, מי שניהל מקצועית את מחלקות הנוער של עירוני מודיעין ומ.ס חבל מודיעין, אשר ישמש גם כמאמן הכושר. אריאל גינזבורג (ע. מאמן שני), מאמן השוערות יהב כהן, הפיזיותרפיסטית ענבר שרף, האנליסט עידן רייכמן ואחראי הלוגיסטיקה יובל ביהם ערן. 

הסגל שיעמוד לרשותו של שמרוני צפוי לעבור מתיחת פנים משמעותית, כאשר בבירה נפרדו היום ממספר שחקניות באופן רשמי - יהלי כהן שפורשת ממשחק, עדי גולדן, בתול דאר חליל, נועה קוז'ק, אופל סופר, נגה בן פרץ והזרות אסתר אוניינזידה, ג'נט אג'ויר, סוזן דואה וריצ'ל נאצ'ולה.

בשורה משמעותית נוספת היא המעבר למגרש ביתי חדש. לאחר לא מעט קשיים בהר חומה, כולל תקריות עם תושבי השכונה, הפועל ירושלים הודיעה כי את משחקי הבית שלה היא תעבור לארח בספורט שבעמק הארזים, בו יערכו האימונים והמשחקי כאחד, כשאת ההכנות לעונה היא תפתח במתחם באופן רשמי ב-22.7.

קבוצת הנשים של הפועל ירושלים הוקמה בעונת 20/21, ובתוך שנתיים עלתה מהליגה הארצית לליגת העל. את שלוש עונותיה בליגה הבכירה סיימה במקום השני כסנגיתה של מ.ס קרית גת, כשעד כה היא גורפת תואר אחד וראשון בתולדותיה, עם הזכיה בגביע אתנה ב-23/24.