(באדיבות אתר בית"ר ירושלים) (צילום: ספורט 5)
(באדיבות אתר בית"ר ירושלים) | צילום: ספורט 5
דין דוד ושחקני מכבי חיפה בזכרון בסלון (מכבי חיפה) (צילום: ספורט 5)
דין דוד ושחקני מכבי חיפה בזכרון בסלון (מכבי חיפה) | צילום: ספורט 5

כמו בכל שנה, שחקני קבוצות ליגת העל מציינות את יום השואה במסורת זיכרון בסלון.

במכבי חיפה התקיים אירוע בו נכחו ניצולי שואה שנתמכים על ידי עמותת יד עזר לחבר בחיפה, שחקני מכבי חיפה, הנשיא יעקב שחר והצוות המקצועי והניהולי. במסגרת הפרויקט אירחה האלופה את רני בן זאב, בנו של פנחס בן זאב, המספר את הסיפור מזווית הראיה של אביו ששרד את מחנה ההשמדה אושוויץ בירקנאו.

מנכל המועדון, איציק עובדיה, אמר לאתר הרשמי: "ערב חשוב מאוד, ערב מרגש מאוד, אנו מוצאים חשיבות מאוד גדולה בזיכרון של יום השואה, בכבוד הכל כך חשוב לדור הזה שנכחד. אנחנו מוצאים חשיבות עליונה בשיתוף הפעולה השותף עם עמותת "יד עזר לחבר", שתומכת באופן מובהק בניצולי השואה, באלו שעוד נשארו. היו לנו כאן, שני אורחים, ניצולים, שאירחנו כאן "בזיכרון בסלון", בהחלט אירוע חשוב ומכבד".

בית"ר ירושלים ערכה כבר בשבוע שעבר מפגש עם שורדת השואה דינה רביבו בת ה-95. היא הגיעה למתחם בית וגן ונפגשה עם שחקני בית"ר והצוות המקצועי.  דינה סיפרה על הצד הפחות ידוע של השואה, שהתרחשה גם באפריקה. רביבו, ילידת לוב, נשלחה בתור ילדה אל מחנה הריכוז ג`אדו, אשר הייתה תחת שלטון איטלקי באותה התקופה. איטליה, שהייתה שותפה מרכזית של הנאצים בגרמניה, לקחה חלק פעיל בהשמדת היהודים תחת דיגלה ואפשרה לחייליה ולמוסלמים תושבי המדינה חופש לעשות הכל כלפי היהודים.

"הם לקחו הכל. את הכסף, את הבתים, את האוכל, את כל הכסף שהיה לנו. הם הרגו אנשים בלי הבחנה. כל מי שרצה בא והרג אנשים מול העיניים של המשפחה שלו". דינה מספרת כי בתקופה במחנה הריכוז החיים היו קשים, והם נאלצו לאכול מעט ולעבוד, ובכל יום חזרו למחנה פחות ופחות אנשים. מי שבסופו של דבר הציל אותה ואת משפחתה היו הפרטיזנים, אשר בזכות גבורתם היא כאן לספר את סיפורה.

אקדמית הנוער של מכבי ת"א אירחה את ד"ר דני אליאן, שסיפר את סיפורו של אביו, ד"ר יונה אליאן, שהיה חלק מהיחידה המיוחדת שלכדה את הפושע הנאצי אדולף אייכמן בארגנטינה. 

יונה אליאן ז״ל היה רופא ישראלי בשנות ה-50 וה-60. הוא נטל חלק במסגרת מקצועו בפעולות חשאיות של המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים. אליאן נולד ברומניה, הוא עלה לארץ ישראל לאחר מלחמת העולם השניה ולאחר קום המדינה החל לעבוד בבית החולים תל השומר כרופא מרדים ולימים מונה למנהל מחלקת ההרדמה בבית החולים. אליאן גויס לפעילות ב״מוסד״ והשתתף בפעולות רבות של היחידה עד לסוף שנות ה-60, במקביל לעבודתו הרגילה בבית החולים. הפעולה הידועה ביותר שבה השתתף הייתה לכידת הפושע הנאצי הנמלט אדולף אייכמן בארגנטינה בשנת 1960.