(getty) (צילום: ספורט 5)
(getty) | צילום: ספורט 5
הוערך ע
הוערך ע"י הבעלים. מנספורד וסאדלר (getty) | צילום: ספורט 5

בחיים יש תקופות יותר טובות ופחות טובות. זה רלוונטי כמובן לשחקנים ומאמנים, ובמידה קצת פחותה לאנשי מקצוע כמו מנכ"לים. לכן, רגע אחרי חזרתו של בן מנספורד לקדנציה שנייה במכבי תל אביב, בואו נסתכל על התקופה שלו בבלאקפול.

מנספורד, לשעבר המנכ"ל של לידס יונייטד, הגיע לצהובים בקיץ 2017 ונשאר שם עד לסיום 2018/19, בה זכו באליפות מרשימה במיוחד תחת ולדימיר איביץ'. אחרי זה הוא עבר לבלאקפול, אחד ממועדוני הכדורגל הוותיקים בעולם, שבאופן אירוני משחק גם הוא באצטדיון שנקרא בלומפילד. אחרי כמה שנים בליגה השלישית בלאקפול הצליחה לחזור לצ'מפיונשיפ לשתי עונות, ומנספורד עוזב אותה אחרי עונה קשה בה החליפה 3 מאמנים וירדה ליגה.

למרות זאת, במועדון היו מרוצים ממנו במיוחד. סימון סאדלר, הבעלים, הודה ש"הידע והמומחיות שלו היו חשובים לי ולכל הצוות של המועדון. הוא משאיר אותנו במקום טוב בהרבה ממה שהיינו בו כשהוא הצטרף".

החזרה לליגה האנגלית השנייה היא הישג לא מבוטל למועדון כמו בלאקפול, ששב אליה לראשונה מזה שנים ב-2021/22, והמועדון לא הוציא סכומי כסף גדולים במיוחד בתקופתו. גם בבלאקפול, בדומה למכבי ת"א, יש מנהל ספורטיבי - שם זה היה כריס בדלאן, שעזב חודשים ספורים לפני שמנספורד עזב בעצמו ואחרי חלון ההעברות של ינואר.

יעבוד עם מה שיש? מנספורד (צילום: אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
יעבוד עם מה שיש? מנספורד (צילום: אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

מנספורד היה פעיל במיוחד בתקופת הקורונה, בה התראיין ל"סקיי" וביקש מהממשלה הבריטית לתמוך במועדוני כדורגל, והצליח להוביל את המועדון לעבר יעילות פיננסית. כך ב-2021/22, בשנה בה הם שיחקו בצ'מפיונשיפ, הרווחים קפצו מ-6.86 מיליון ליש"ט ל-17.8 מיליון.

זה קרה לא מעט בזכות חזרתם של האוהדים למגרשים, אבל אולי מעיד על ההצלחה של מנספורד במישור החשוב ביותר בו פועל המנכ"ל - המישור הכלכלי. הקבוצה הצליחה לחפות על הפסדים גדולים בעידן הקורונה בעזרת מספר הלוואות מהבעלים, והחזירה את כולן, בזמן שהיא יצרה עוד מקומות עבודה.

מנספורד התייחס למצב המועדון בראיון ב-2021: "יש לנו פילוסופיה אחידה כמועדון וזה משהו שחשוב לכולם. לכן גם החתמנו שחקנים שמתאימים לגישה של הבעלים ושל הקבוצה, והתפקיד שלי הוא בין היתר לעזור למועדון למצוא אותם. התמודדנו גם עם תקרת שכר (שהייתה נהוגה בליגה השלישית בעבר) וגם בלעדיה ועשינו עבודה לא רעה. הכדורגל צריך שינוי, אבל עובדים עם מה שיש".

זאת גישה טובה, בטח בקבוצה שמצאה את עצמה מחתימה שחקנים חדשים לעתים בסוף חלון ההעברות או בכלל לא. וזה כמובן גם סימן טוב כמובן מבחינת מיץ' גולדהאר, שמקבל כאן מנכ"ל שעבד יחד איתו בעבר. גם אם זה לא היה בעידן בו ברק יצחקי שימש כמנהל מקצועי, אך יצחקי עבד עם מנספורד.

שניהם נחשבים לאנשים רחוקים מהתקשורת, לפחות און רקורד. זה חלק מהתפקיד של המנכ"ל, כזה שמתנהל במישור הארגוני ופחות לפני המצלמות, ולפי כל פרמטר מנספורד הצליח.

במקביל, הוא לא היסס לשים את עצמו לפני המצלמות. במרץ האחרון, קצת אחרי שהוא הודיע על עזיבתו, מנספורד הושעה למשחק אחד ונקנס ב-3,500 פאונד לאחר שירדו לחדר ההלבשה של השופטים בסוף המשחק והשתמשו בשפה "מעליבה", כהגדרת ההתאחדות האנגלית.

יכול להיות שהאמוציות האלה הובילו לעזיבתו של מנספורד לצד מיצוי טבעי או הצעה טובה יותר ממכבי תל אביב, וכעת הוא ינסה לעזור לקבוצה של מיץ' גולדהאר לזכות באליפות ישראל לראשונה מאז 2020. מנספורד אמנם פחות משמעותי ממנהל ספורטיבי, מאמן או מהשחקנים, אבל פעולות נכונות מסביבם יכולות להקפיץ את הקבוצה כמה צעדים קדימה.