sportFive1264832 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
sportFive1264834 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

גם שר המשפטים, יריב לוין, מתנקד לעונשים הקולקטיביים. בראיון לפאנל ערוץ הספורט בכנסת, התייחס השר לאלימות ביציעים וכיצד להתמודד איתה: "באלימות צריך לטפל בדרך אחת - טיפול נקודתי ואישי למי שנוהג באלימות. הענישה הקולקטיבית היא ההיפך מזה, וזה מבחינתי לא חוקי. לא יכול להיות שמישהו יקנה כרטיס או מנוי וימנעו ממנו לראות משחק בגלל שהייתה התפרעות, במשחק שהוא אפילו לא נכח בו".

בנוסף הבהיר השר לוין כי לדעתו אין צורך בשוטרים במגרשים: "המשטרה לא צריכה להיות כי יש אמצעים מתקדמים, כמו מצלמות וכו' וזה מה שצריך לעשות - להתקין אותם. אני נגד כניסה של משטרה ליציעים זה מלבה את המהומות. אפשר אחר כך עם שוטר או בלש סמוי לתפוס את מי שמפריע ולהרחיק אותו לתקופה ארוכה. אם נעבוד כך, ננקה את האלימות מהר מאוד".

"עונשי רדיוס והפחתת נקודות רק פוגעים בספורט ובמידה מסוימת אפילו פרס לאלימות", המשיך שר המשפטים. "הענישה מתחילה מהרחקת ממגרשים ויכולה להגיע למאסר אם מדובר באלימות פיזית. הפתרון הוא לתפוס את האלימים, לא להעניש את הקהל  - זה דבר לא נכון".

ומדוע אין שופט שעיסוקו היחיד הוא ספורט? "הבעיה היא לא של משאבים אלא של חקיקה, אנחנו מטפלים בזה. מספר כתבי האישום שמגיעים הוא זניח לחלוטין ולהעמיד שופט שיהיה אחראי במשרה מלאה על הדבר הזה זה לא מעשי. אבל בהחלט, אם נגיע למצב של אכיפה אחרת כפי שאני מציע, הרעיון הוא אפשרי והמפתח להצלחה הוא לתפוס את האלימים, לא לחפש פתרונות קלים כמו עונשי רדיוס".

לוין, אוהד הפועל תל אביב, התייחס למצבה של הקבוצה: "הבעיה שלנו לפחות בהפועל היא לא השופטים, חסר לנו קצת כסף. בעידן של היום, וזה לא סוד, צריך משאבים אדירים עם סגל רחב זה מצריך יכולות כספיות עצומות. בסוף לקהל ומועדון כמו הפועל תל אביב אני מאמין שימצא משקיע שיכניס את היד לכיס. עשיתי הרבה ניסיונות בעניין הזה, לזכות העושים במלאכה דווקא קבוצת הרוכשים הנוכחית לא הייתי מעורב בזה, אנחנו רוצים לראות הפועל תל אביב עם משאבים רציניים ורצה בצמרת".

אז מה מדאיג את השר לוין יותר, מצבה של קבוצתו האהודה או הרפורמה המשפטית? "חד משמעית המצב של הפועל, לפחות בעניין של הרפורמה אני מסוגל לעשות משהו. להיות משקיע בקבוצת כדורגל זה לא דבר כזה אטרקטיבי. הכנסות מעט, הוצאות יש, ורצון טוב יש ברכת הדרך ישנה.  מגיע פירגון לארגון היציע שרתם אותי גם לפעילויות ונעשית שם עבודה שקטה. כך זה צריך להיראות בסופו של דבר הרוב המוחלט של אוהדי הכדורגל אנשים נהדרים שבאים להנות".

חבר הכנסת, בני גנץ: "יש לי שתי נגיעות בכדורגל הישראלי. בגלל אבא שלי עליו השלום אני אוהב את הפועל ת"א, ובזכותו של הבן שלי, שלמד מהדוד שלו, נדבקתי להפועל פ"ת. זה התחיל לפני כמה שנים, הגיס שלי היה אוהד הפועל פ"ת והדביק את הילדים שלי כשהייתי בצבא וככה נהייתי אוהד הקבוצה. תרמתי לה, אני מאוד מתחבר לקבוצת אוהדים, זה מאוד יפה".

"אני אגלה לכם סוד", הוסיף גנץ. "הצלחתי להגיע לדרבי ל-7 דקות. בחנייה כבר שמעתי את הגול של השוויון. נכנסתי לאצטדיון, וישר התקשרו אליי וביקשו שאגיע לכנסת. כשיצאתי החוצה, פתאום אומרים לי גול. הבאתי את המהפך בלי לראות אף גול. אני מאוד שמח שניצחנו, אני אנסה להגיע ליותר משחקים יחד עם הבן הצעיר שלי, עכשיו באופוזיציה יש סיכוי שנצליח קצת יותר".

"עסקתי בקדנציה הקודמת עם חילי טרופר הרבה מאוד בספורט. אני חושב שהוא דבר מאוד חשוב, גם תרבותית וגם בריאותית. צריך להשקיע משאבים, לתת מודעות חינוכית לזה, לאתר את הכישרונות ולעטוף אותם נכון, להשקיע במאמנים במיוחד במקצועות כמו אתלטיקה וכאלה".