קבוצת הנוער של מכבי ת''א ב-22/21 הצליחה להנפיק כמה מהשמות המעניינים של העת הנוכחית ועתיד הכדורגל הישראלי. אוסקר גלוך הוא כמובן הבולט שבהם, רוי רביבו כוכב נבחרת הנוער נמצא גם הוא ברשימה, ונראה כי אחד השמות הבאים לעשות את קפיצת המדרגה הוא שמו של הקשר בר לין.
לין, או בשמו המלא, בר שמואל אנוש לין, משחק במדים הצהובים כחולים מאז עונת 15/14, כשהיה בין 11. הכדורגלן הצעיר, המיוצג על ידי שחר גרינברג, הפך לאחד הכישרונות הבולטים במחלקת הנוער של מכבי, והפך לשם דבר הרבה בזכות שיתוף הפעולה הפורה עם גלוך במרכז המגרש.
אוסקר הלך והתעצב כקשר התקפי שבא לידי ביטוי מתחת לחלוץ, ועל אף שזו הייתה העמדה הטבעית גם עבור לין, הושגה הפשרה, כשהאחרון הוסט לעמדת ה-8 בקישור. "ראו את השיתוף פעולה ביניהם כבר מנערים ב', הם היו מפרקים הגנות בקלות", סיפר גורם מסביבתו של לין, "החיבור ביניהם על הדשא היה 'על עיוור', אנשים היו מסתכלים עליהם מהצד בהשתאות. כשהם היו בשיא פשוט אי אפשר היה לעצור אותם".
"כבר בגיל 13 ראו שיש לו איכויות משחק מיוחדות"
מי שזיהה בגיל צעיר את הכישרון של לין וגילה התלהבות רבה הוא מנהל מחלקת הנוער לשעבר במועדון, פטריק ואן לוון. "בר שחקן עם רגל שמאל, שהם לרוב שחקנים יותר יצירתיים, וקשה למצוא כאלה", סיפר ההולנדי, "אני חושב שהאיכות שייחדה את בר הייתה שהוא שחקן שיודע למצוא פתרונות למצבים קשים על המגרש, ברמה שהייתה יוצאת דופן לשחקן צעיר. אני הכרתי אותו בגיל 13 וראו שיש לו איכויות משחק מיוחדות, הוא כדורגלן לא צפוי באיך שהוא מתנהל עם הכדור".
ואן לוון, שעבד במחלקת הנוער של מכבי בין 2020-2016, ראה בלין כדורגלן עם סט כישורים שיכולים להביא אותו להיות שחקן מוביל בכדורגל הישראלי, ויחד עם זאת גם את הבעיה המרכזית שלו כשחקן: "בר, כמו הרבה מאוד שחקנים בישראל, מאוד מוכשר עם הכדור ברגל, אבל לא תמיד ידע לתרום לקבוצה כשהוא בלי הכדור", אמר ואן לוון, "בר היה מאבד ריכוז בשלבים מסוימים במשחק, ככה שלא תמיד הרגישו אותו בצד ההגנתי. זה נכון שהוא מוכשר, אבל הדרך שלו להפוך לשחקן שלם יותר היא ביכולת שלו להפוך לאפקטיבי עבור הקבוצה גם בצד השני למשחק, אחרת הוא הופך לחור בשיטת המשחק. זה נכון לגביו, אבל לכל שחקן באשר הוא. אני מאמין שהוא כבר מודע לזה".
בעונה שעברה, לין ואוסקר הצליחו לתפוס מקום של קבע בהרכב קבוצת הנוער, אך כעבור זמן לא רב אוסקר הוקפץ לבוגרת, ושם הסתיים, לפחות באופן זמני, הסיפור של הצמד במרכז הקישור הצהוב. אוסקר הפך להיות שם דבר במכבי, ובמקביל לין המשיך להיות דומיננטי בנוער ולקבע את מעמדו בקבוצה, וכעת נראה שהשחקן מוכן לעשות את קפיצת המדרגה לדבר האמיתי.
בקיץ האחרון הקשר בן ה-18 קיבל הצעה לצאת למבחנים במחלקת הנוער של אספניול, אך לאחר שהמהלך נפל בשל קשיים בהוצאת דרכון זר, לין החליט להמשיך לעונה נוספת בחממה התל אביבית. גם העונה לין ממשיך להיות דומיננטי במכבי, שנמצאת במקום הרביעי בטבלה. הוא עלה בהרכב בכמעט כל אחד ממשחקי הליגה, הוא השחקן הרביעי בסגל שקיבל הכי הרבה דקות משחק, והצליח למצוא את הרשת כבר שש פעמים העונה.
בהחלטת ברק יצחקי, לין החל לקחת חלק באימוני הקבוצה הבוגרת בשבועות האחרונים, דבר מקובל עבור שחקני נוער בולטים. ב-2021 חתם לין על הארכת חוזה, שאמור לפוג בעוד שנה וחצי, וגורם מטעם השחקן סיפר כי עד הקיץ אמורה להתקיים פגישה נוספת עם הנהלת הקבוצה, שתוביל לצומת עם שני כיוונים - להצטרף לבוגרת, או לצאת בהשאלה למועדון שיתאים לו.
ומה הכוונה במועדון שיתאים לו? כשחקן התקפה שתפקד לאורך השנים בקבוצה שהחזיקה בכדור במרבית מהזמן, לין שואף להצטרך לקבוצה שבה יוכל להמשיך להשתכלל כשחקן התקפה. בצד של השחקן הדגישו שהקשר ייצא לקבוצה בארץ שתתאים לסט היכולות שלו, וכיוצא בזאת קבוצות תחתית שעסוקות במרדף אחר הכדור במרבית שלבי המשחק, בעדיפות משנית.
אז האם לין יהפוך גם הוא לפרוספקט הבא מבית היוצר של מכבי משנתון 2004? קשה להעריך. כמו חבריו לשכבת גיל זו, גם לין קיבל את כל אלמנטים שיוכלו להוציא ממנו את המיטב; מועדון גדול לשחק עבורו, אנשי מקצוע איכותיים, והיותו חלק ממגמה חיובית מצד ציבור חובבי הכדורגל בארץ לשילוב שחקני צעירים בבוגרים. לין יצטרך לקחת את ההזדמנות הראשונה שתהיה לו על הבמה הגדולה, ואם יגיע המבוגר הנכון שיידע לתת את את אותה הזדמנות, שם תהיה שעתו להוכיח.
הכתבה פורסמה בתאריך ה-11/2/23