(צילום: Epic Games) (צילום: ספורט 5)
(צילום: Epic Games) | צילום: ספורט 5
(צילום: FTC אתר רשמי) (צילום: ספורט 5)
(צילום: FTC אתר רשמי) | צילום: ספורט 5

מפתחת משחק הבאטל רויאל פורטנייט, Epic Games מחויבת לשלם קנס של 520 מיליון דולר נטו, בעקבות שתי תלונות של נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב בטענה להפרות של חוק הפרטיות לילדים ו"דפוסים אפלים" נרחבים שהוליכו לכאורה "למיליוני שחקנים לבצע רכישות לא מכוונות". ה-520 מיליון דולר מחולקים לשני תשלומים: הקנס של COPPA (חוק הגנת הפרטיות של ילדים באינטרנט) מסתכם ב-275 מיליון דולר, שהוא העונש הגדול ביותר אי פעם על הפרת חוק FTC - ועדת הסחר הפדרלי. בנוסף הועדה גם קנסה את אפיק בעוד 245 מיליון דולר כדי להחזיר ללקוחות עבור מה שהיא מכנה "דפוסים אפלים".

בהחלטה של ​​ה-FTC, נכתב כי Epic לא הצליחה להטמיע בצורה טובה מערכת "הסכמת הורים" ניתנת לאימות, למרות שהיא הייתה מודעת לכך שילדים שיחקו בפורטנייט ולבעיות שמגיעות עם זה. עוד נכתב כי החברה גם הקשתה על ההורים לשלוח בקשות למחוק את הנתונים של ילדיהם. ה-FTC גם אמר כי אפיק השתמשה ב"דפוסים אפלים" וממשקי משתמש מבלבלים כדי להערים על שחקנים לבצע רכישות לא מכוונות. היא גם חייבה את בעלי החשבונות ללא אישור (כלומר הורים שילדיהם גבו חיובי כרטיסי אשראי ללא הסכמתם) וחסמה את החשבונות של משתמשים שניסו לבטל את החיובים.

בנוסף לקלות בה ילדים יכולים לבצע רכישות מקוונות, ה-FTC גם יצא כנגד העובדה שפורטנייט מאפשר טקסט וצ'אט קולי כברירת מחדל, שלטענתה פגע בדור הצעיר: "ילדים ובני נוער הוטרדו, איימו וגם הטרידו בתוך פורטנייט, כולל מינית", נכתב על ידי ה-FTC. "כתוצאה, הילדים נחשפו גם לבעיות מסוכנות וטראומות פסיכולוגיות, כמו התאבדות ופגיעה עצמית, בגלל המשחק".

Epic הגיבה לפסיקה, והבהירה, "החוקים לא השתנו, אבל היישום שלהם התפתח ושיטות עבודה ארוכות השנים בתעשייה כבר לא מספיקות. קיבלנו את ההסכם הזה כי אנחנו רוצים שאפיק תהיה בחזית הגנת הצרכן ותספק את החוויה הטובה ביותר לשחקנים שלנו. במהלך השנים האחרונות, ביצענו שינויים כדי להבטיח שהמערכת שלנו תעמוד בציפיות של השחקנים והרגולטורים שלנו, שאנו מקווים שיהוו מדריך מועיל לאחרים בתעשייה שלנו".

בנוסף, החברה פירטה את כל השינויים שהיא עשתה בפורטנייט מאז שהמשחק עלה לאוויר, מה שימנע את הבעיות שבגינן היא משלמת את הקנסות. החברה כבר הטמיעה חשבונות מוגנים לשחקנים צעירים, כמו גם הגדרות ברירת מחדל פחות פולשניות. החברה הדגישה שהיא כבר לא פועלת ב"שיטות אפלות" כמו שמירת פרטי תשלום כברירת מחדל.

במהלך השנתיים האחרונות, אפיק מצאה את עצמה יותר ויותר תחת אור הזרקורים, אך פחות בעניין הגיימינג ויותר בבית המשפט. כידוע החברה נמצאת בהליך משפטי עם אפל על האופן שבו האחרונה מחלקת עלויות בחנות הדיגיטלית שלה. אפל, בדומה לאפיק, גם שילמה קנסות ל-FTC ב-2014 על מתן אפשרות לילדים לבצע רכישות מבלי לקבל את הסכמת ההורים. אפיק עוד עומדת בפני תביעה ייצוגית בקנדה בשאלה האם פורטנייט תוכנן להיות ממכר לילדים. שאלה שאת התשובה אולי קיבלנו בסוף השבוע האחרון.