למצולמים אין קשר לכתבה (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
למצולמים אין קשר לכתבה (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
מתן גביע המדינה. בדרך לשינוי (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
מתן גביע המדינה. בדרך לשינוי (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

צעד נוסף במאבק נגד התפרעויות במשחקי כדורגל. ההתאחדות הודיעה היום (שלישי) על הקמת ועדה ציבורית לבחינת רפורמה בדרכי המאבק של ההתאחדויות בהתפרעויות. הוועדה תגיש את מסקנותיה בין ספטמבר לאוקטובר 2022.

(למצולמים בתמונת ההפנייה לידיעה אין קשר לכתבה)

בוועדה יכהנו שלושה חברים. פרופ' מיגל דויטש יהיה יושב ראש הוועדה, בעוד עו"ד אפרים ברק (חבר בבית הדין הבינ"ל לענייני ספורט והיועץ המשפטי של ההתאחדות בעבר) ופרופ' יאיר גלילי (פרופסור למדעי ההתנהגות) ישמשו כחברים. היא תבדוק ותנתח את המצב הקיים בתחום המאבק בהתפרעויות ותמליץ על דרכי מאבק וענישה.

הוועדה תבחן את מנגנוני המשמעת במדינות אחרות ואיגודי ספורט בינלאומיים, מנגנוני המשמעת באיגודים אחרים בארץ ושינויים נדרשים.

הוועדה תהיה עצמאית לחלוטין, כפי שהדגישו בהתאחדות, ותוכל לזמן אליה כל אדם כולל שחקנים, נציגי אוהדים ונציגי הקבוצות, בעלי תפקידים בהתאחדות ובמנהלת ועוד.

יו"ר ההתאחדות, אורן חסון, הרחיב: "עונת 2021/22 הולידה שיאי אלימות ותחושת אסון שמתרגש לבוא על כולנו. אוהדי הכדורגל, ברובם, הם המשאב של המשחק ואוהביו הגדולים. קומץ אלים פוגע בחוויית הצפייה ואני לא יכול להיות אדיש לכך ולביקורת כלפי ההתאחדות.

מטרת הוועדה היא לבחון את הדרכים השונות ולהמנע כמה שאפשר מפגיעה באוהדים. חברי הוועדה מרכיבים אנסמבל עתיר ידע ומכירים את הכדורגל שלנו".

האזינו לעולים לרגל, פודקאסט הכדורגל הישראלי של ערוץ הספורט >>>