N12
פרסומת

מיקרוסופט תעזור לנו לתקן את האקס בוקס

החברה התחייבה לבדוק את האפשרות לתת ללקוחות לתקן את הקונסולות

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1134091
צילום: ספורט 5
sportFive1134092
צילום: ספורט 5

למרות זאת, לפי דיווחים אחרונים נראה כי מיקרוסופט הגיעה כעת להסכם עם ארגון As You Sow, קבוצת משקיעים ללא מטרות רווח שהגישה ביוני בקשה לבעלי המניות וביקשה ממיקרוסופט ללמוד את "היתרונות הסביבתיים והחברתיים" בתיקון מכשירים.

כתגובה לבקשת המשקיעים, מיקרוסופט שכרה יועץ עצמאי כדי לבחון סוגיה זו, כלומר היתרונות והחסרונות של תיקון עצמי למכשיריהם, כמו כן גם השפעתו על הסביבה. תוצאות המחקר לא יפרוסמו מכיוון שהן מכילות סודות חברה, אולם ממיקרוסופט נמסר כי היא תמסור סיכום על ממציאה בשנה הבאה.

מענקית הטכנולוגיה נמסר: "אנו מאמינים שלקוחותינו זכאים לקבל אפשרויות תיקון בטוחות ואמינות. כיום אנו מספקים ללקוחות שירותי תיקון המבטיחים את איכות התיקונים הגבוהה ביותר ותוך כדי שומרים על פרטיותם ואבטחתם של הלקוחות. ארגון המשקיעים ביקש מאיתנו לחקור את הקשרים בין התחייבויות הקיימות שלנו לבין תיקון המכשירים. זה היה דיון פורה, והסכמנו לבצע את אותו מחקר חשוב, שתוצאותיו ישמשו להנחיית עיצוב המוצר שלנו ותוכניות להרחבת אפשרויות תיקון המכשירים עבור לקוחותינו".

פרסומת

תנועות "הזכות לתקן" זכו לאחיזה באירופה ובארצות הברית. חברות שמוכרות מוצרי אלקטרוניקה לצרכן כגון מקררים, מכונות כביסה, מייבשי שיער או טלוויזיות באיחוד האירופי יצטרכו להבטיח שניתן לתקן את הסחורה עד 10 שנים.

חברות אחרות, כמו אפל, נקטו בעמדה נגד החקיקה. הטענה הראשית של אפל היא שהאפשרות לתת לאנשים לפתוח ולתקן את המכשירים שלהם, מהווה סכנה לרכיבי המכשיר, כמו גם פגיעה בעיצובים שלו.