הפועל באר שבע נערכת לקרב על תואר. הקבוצה מבירת הנגב תעלה הערב (רביעי, שידור ישיר החל מ-20:15 ב-5SPORT) לאצטדיון בנתניה ותתמודד מול מכבי חיפה בגמר גביע הטוטו, כשהמטרה היא להניף את גביע הטוטו בפעם הרביעית בתולדותיה מתוך שבעה גמרים אליהם הגיעה.
בבאר שבע מכירים היטב את ההיסטוריה. בששת משחקי גביע הטוטו האחרונים בין הקבוצות ב"ש ניצחה שלוש פעמים ועוד שלושה משחקים הסתיימו בתיקו. לפני 18 שנה, מכבי חיפה ניצחה את ב"ש בפעם האחרונה במפעל ומי שעמד על הקווים בעונת הבכורה שלו היה רוני לוי. באופן סימבולי, מי שאימן את ב"ש ב-2017 כשזכתה בפעם האחרונה במפעל היה מאמנה הנוכחי של מכבי חיפה, ברק בכר.
שגיב יחזקאל ואיתן טיבי ימשיכו להיעדר. המאמן רוני לוי עוד לא סגור על ההרכב ומתלבט בעמדות הקישור. דוד קלטינס שלא התלבש למשחקים האחרונים בהחלטת הנהלה אחרי שסירב לקיצוץ, קיבל באימון המסכם אתמול את גופיית ההרכב בחלק מהזמן. מיגל ויטור שסובל מרגישות במפשעה ינוח ואיאד אבו עביד וחאתם עבד אלחמיד יפתחו במרכז ההגנה. גם הלדר לופז יקבל מנוחה ואביב סולומון יפתח. בין הקורות יעמוד עמרי גלזר שסירב להישאר במכבי חיפה וברח לירוקים ברגע האחרון.
ההרכב המשוער: עמרי גלזר, אור דדיה, איאד אבו עביד, חאתם עבד אלחמיד, אביב סולומון, דוידה פטרוצי, מריאנו בריירו, תומר יוספי (רמזי ספורי), דור מיכה, (רמזי ספורי) דנילו אספרייה, יוג'ין אנסה.
