אחרי ערב מהנה, וקצת יותר ארוך ממה שתכננו, בסיומו דנמרק ו-ווילס הפכו לעולות הראשונות לרבע גמר יורו 2020, הערב (ראשון) נקבל עוד שתי עולות שירכיבו את שני המשחקים הראשונים של רבע הגמר, שיתקיימו בימים שישי ושבת הקרובים. ב-19:00 הולנד וצ'כיה יעלו לכר הדשא בהונגריה, וב-22:00 בלגיה ופורטוגל ייפגשו לקרב ענק בספרד.

כל התוצאות, הטבלאות המתעדכנות - ולוח המשחקים המלא של יורו 2020

הולנד – צ'כיה 

הולנד, שהחמיצה את המונדיאל והיורו האחרונים, חזרה בשלב הבתים של היורו הנוכחי להיות ההולנד שכולנו אהבנו בעבר – מלהיבה, התקפית, מלאת כישרון ובעיקר הנבחרת הזו שכיף לראות ולאהוד. את שלב הבתים של יורו 2020 סיימו ההולנדים עם מאזן מושלם של שלושה ניצחונות (על אוקראינה, אוסטריה וצפון מקדוניה) והפרש שערים 2:8, כשממפיס דפאי (שני שערים) וג'ורג'יניו ווינאלדום (שלושה שערים) מובילים את ההתקפה של הכתומים.

ממפיס דפאי וג'ורג'יניו ווינאלדום חוגגים (צילום: רויטרס)
sפאי ו-ווינאלדום חוגגים | צילום: רויטרס

הולנד, שרשמה זכיה אחת בתואר בשנת 1988, עלתה לשלב שמינית הגמר בפעם ה-8 בתולדותיה – שלב שהיא מעולם לא הודחה בו. אם פרנק דה בור ימשיך לשלב הבא, זה יקרה לראשונה משנת 2008, אז הולנד הודחה מול רוסיה שהייתה אז הפתעת הטורניר. אם יעפילו הפעם לשלב רבע הגמר הם שוב יפגשו את הסינדרלה – דנמרק.

אבל לפני שמדברים על עליה של הולנד, צריך לקחת בחשבון את צ'כיה. הנבחרת שניצחה את ישראל פעמיים בשלהי 2020 הוגרלה לבית לא פשוט בכלל עם סגנית אלופת העולם, קרואטיה, וזו שהפסידה לה באותו חצי גמר – אנגליה. למרות זאת, היא פתחה את הבית עם ניצחון מרשים על סקוטלנד, המשיכה לתיקו עם קרואטיה והפסידה רק 1:0 לאנגליה וסיימה במקום השלישי בבית.

פטריק שיק, שהבקיע עד כה את כל שלושת השערים של צ'כיה בטורניר, מראה את היכולת שגרמה לבאייר לברקוזן לרכוש אותו בכמעט 30 מיליון יורו בקיץ שעבר. זו אומנם לא נבחרת עמוסת כוכבים, אך היא מאומנת, קשוחה ויכולה לגרום צרות לכל יריבה. פתאום, אם יעברו הערב את הולנד, לנבחרת הזו יש סיכוי אמיתי להעפיל אפילו לחצי הגמר – מקום שהם לא היו בו מאז 2004.

בלגיה – פורטוגל 

המשחק המרכזי של הערב. פורטוגל, שמגיעה כאלופת אירופה וידועה בכך שהיא לעולם לא מוותרת, מגיעה לקרב מול המדורגת ראשונה בדירוג פיפ"א בלגיה. גם אם נהוג לזלזל בדירוג הזה ולא ללמוד ממנו יותר מדי – חשוב לזכור שבכל זאת יש סיבה לכך שהוא קיים.

ההתקפה הבלגית היא מהמפחידות והיציבות ביותר בעולם. אדן הזאר וקווין דה בריינה היצירתיים יכולים ליצור מצב בכל רגע נתון, וכשיש לך חלוץ מסיים בעונת שיא דוגמת רומלו לוקאקו – אין ספק שלהגנה המבוגרת והכבדה של פורטוגל יש ממה לחשוש. זו בסך הכל הפעם השישית בלבד שבלגיה משתתפת בטורניר היורו, אך באמתחם כבר מקום שלישי, שני וכעת סיכוי אמיתי אפילו לזכות בטורניר.

קווין דה בריינה ורומלו לוקאקו חוגגים (צילום: רויטרס)
קווין דה בריינה ורומלו לוקאקו חוגגים | צילום: רויטרס

אבל מנגד עומדת פורטוגל. אלופת אירופה. אלופת ליגת האומות. הנבחרת עם אחד משני השחקנים הטובים באירופה שלא מפסיק לשבור שיאי הופעות, הבקעות ותארים. אף פעם אל תספידו אותה. למרות שהתוצאות ביורו הנוכחי לא מרשימות (ניצחון על הונגריה, הפסד לגרמניה ותיקו עם צרפת), הבנרחת הזו טובה מזו שזכתה בטורניר ב-2016.

ברנרדו סילבה ודיוגו ג'וטה משחקים לצד רונאלדו בהתקפה והם משאירים כוכב אדיר כמו ברונו פרננדש על הספסל. הם מבקיעים בכל משחק ביורו הנוכחי לפחות שני שערים וכריסטיאנו זקוק לעוד שער אחד כדי להפוך לשיאן הבלעדי של כובשי כל הזמנים בנבחרות – למישהו יש ספק שהוא יעשה זאת הערב?