שנה בדיוק אחרי שהיה אמור לצאת לדרך, ביום שישי ייפתח סוף סוף אירוע הכדורגל הגדול של אירופה – טורניר היורו, ששמר על שמו כ"יורו 2020". משחק הפתיחה יתקיים ברומא, בין איטליה לטורקיה, ולאחר מכן המשחקים בשלב הבתים ובשלבי הנוקאאוט יתפרסו על פני 10 אצטדיונים נוספים ברחבי אירופה.

השלב הראשון בטורניר יהיה שלב הבתים והוא יכיל לראשונה בתולדות הטורניר שישה בתים. שתיים הראשונות מכל בית ועוד 4 הנבחרות בעלות המאזן הטוב ביותר מהמקום השלישי יעפילו לשלב שמינית הגמר. שלבי הנוקאאוט ייערכו ברחבי אירופה, עד חצאי הגמר והגמר שייערכו באצטדיון וומבלי באנגליה.

ומי תהיה הזוכה? האנליסטים של בנק ההשקעות גולדמן סאקס, שבנו תחזית מפורטת ומרשימה לקראת משחקי היורו, חוזים על פי המודלים שלהם כי מי שתהפוך לאלופת אירופה בעוד קצת יותר מחודש בגמר שייערך באנגליה היא נבחרת בלגיה.

נבחרת בלגיה בכדורגל (צילום: getty images)
יזכו לראשונה בהיסטוריה? נבחרת בלגיה | צילום: getty images

המומחים בדקו מספר פרמטרים, במרכזם כמות השערים שהבקיע כל נבחרת שהעפילה לטורניר, מצאו כי הנבחרת של אדן הזארד ורומלו לוקאקו תנצח בגמר את איטליה. עוד הם חוזים כי את שלב חצי בגמר ישלימו ספרד ופורטוגל, וכי שתי אלופות העולם האחרונות, צרפת וגרמניה, יודחו כבר בשלב שמינית הגמר. התשובות? בחודש הקרוב.

 

יוהאן קרויף ארנה ייארח את שלושת משחקי הולנד בשלב הבתים ועוד אחד בשמינית הגמר. אוקראינה, אוסטריה וצפון מקדוניה יגיעו לאצטדיון שיכול להכיל כ-55 אלף צופים, ובהתאם להגבלות הקורונה ייארח במשחקים כ-16 אלף. הצופים ייאלצו לשבת עם מסיכות על הפנים לכל אורך המשחקים ויישבו בריחוק חברתי. הקיוסקים וחנויות האוהדים יהיו פתוחות במהלך המשחקים.

יוהאן קרויף ארנה (צילום: getty images)
יוהאן קרויף ארנה | צילום: getty images

 

האצטדיון האולימפי בבאקו ייארח גם הוא שלושה משחקים משלב הבתים ועוד מרבע הגמר. שוויץ, ווילס וטורקיה יגיעו פעמיים כל אחת לאצטדיון שנפתח ב-2015 ויכול להכיל כ-70 אלף צופים. בהתאם למגבלות הקורונה, תכולת האצטדיון תהיה כ-31 אלף צופים והם יישבו עם מסיכות על הפנים אך בריחוק חברתי של מטר וחצי בלבד. אגב, אופ"א ממליצה שלא ללחוץ ידיים ולא להתחבק אחרי הבקעת שערים.

האצטדיון האולימפי בבאקו (צילום: getty images)
האצטדיון האולימפי בבאקו | צילום: getty images

 

האצטדיון הלאומי בבוקרשט ייארח 3 משחקים משלב הבתים ועוד אחד משמינית הגמר, כשאוסטריה, אוקראינה וצפון מקדוניה, ולמרות שזהו אצטדיון שאירח כבר משחקים בליגת האלופות בעונה האחרונה בזמן שמדינות אחרות נמנעו מכך – תפוסת האצטדיון תהיה של 25 אחוזים בלבד, כ-13 אלף צופים.

האצטדיון הלאומי בבוקרשט (צילום: getty images)
האצטדיון הלאומי בבוקרשט | צילום: getty images

 

פושקש ארנה יהיה האצטדיון הביתי של נבחרת הונגריה בטורניר, אך המשחק הגדול שהוא ייארח יהיה שיחזור גמר היורו משנת 2016 – בין צרפת לפורטוגל ב-23.6. בנוסף האצטדיון ייארח גם משחק אחד משלב שמינית הגמר ואין ספק שבודפשט תהפוך למוקד משיכה עיקרי לאוהדים, גם בזכות העובדה שהוא אושר לתפוסה של 100%, כלומר 61 אלף צופים ביציעים, עדיין עם מסיכות על הפנים.

 

האצטדיון הביתי של נבחרת דנמרק ייארח כ-16 אלף צופים, ולמעט הנבחרת המקומית יגיעו אליה גם בלגיה, רוסיה ופינלנד. האצטדיון ייארח גם משחק אחד משמינית הגמר. זה אחד מהאצטדיונים הקומפקטיים ביותר בטורניר, עובדה שאולי תעזור לנבחרת המקומית להעפיל משלב הבתים, ולהתקדם בטורניר.

אצטדיון פארקן קופנהאגן (צילום: getty images)
אצטדיון פארקן קופנהאגן | צילום: getty images

נבחרת סקוטלנד תשתמש בהאמפדן פארק בשביל לנסות ולגבור על קרואטיה, סגנית אלופת העולם, וצ'כיה, אבל רק כ-12 אלף צופים ייאכלסו את היציעים באצטדיון שהיה בסימן שאלה ממש עד רגע לפני הזמן האחרון לאישור. מה שבטוח, הסקוטים יעשו רעש של אצטדיון מלא, כמו שרק הם יודעים.

האמפדן פארק גלזגו (צילום: getty images)
האמפדן פארק גלזגו | צילום: getty images

ה-עיר המרכזית של הטורניר. אצטדיון וומבלי ייארח את כל משחקי נבחרת אנגליה בשלב הבתים, עוד שני משחקים משמינית הגמר וכמובן את המשחקים האדירים מחצאי הגמר והגמר. כרגע את היציעים יכולים לאכלס כ-22 אלף איש, אך ההערכה היא שלקראת שלושת משחקי חצי הגמר והגמר התפוסה תגדל ותגיע אף ל-100 אחוז. הישראלים כבר הסתערו על הכרטיסים.

אצטדיון וומבלי לונדון (צילום: getty images)
האצטדיון שיארח את חצאי הגמר והגמר. וומבלי | צילום: getty images

 

אליאנץ ארנה של באיירן מינכן, מהאצטדיונים היפים באליפות, ייארח את המפגשים האדירים של גרמניה מול פורטוגל, צרפת והונגריה. האצטדיון גם ייארח מפגש אחד מרבע הגמר. רק כ-14 אלף צופים אושרו כרגע, אבל הדיונים על הגדלת התפוסה נמשכים כל העת.

אליאנץ ארנה מינכן (צילום: getty images)
מהאצטדיונים היפים ביטורניר. אליאנץ ארנה במינכן | צילום: getty images

למעט משחק הפתיחה, איטליה תארח באצטדיון האולימפיקו גם את שוויץ ו-ווילס. 16 אלף הצופים בבירת איטליה ייהנו גם ממשחק אחד משלב רבע הגמר. אחת המדינות שסבלו ביותר ממגפת הקורונה תנסה להפוך את המשחקים לחגיגת ניצחון.

עוד אחד מהיעדים המרכזיים של הטורניר. התפוסה באצטדיון באחת הערים היפות ברוסיה היא של 50 אחוז, כלומר, כ-30 אלף צופים ייהנו מ-6 משחקים משלב הבתים, ביניהם המשחקים של פולין ובלגיה – שתיים מהנבחרות המעניינות של הטורניר, ועוד משחק משלב רבע הגמר. גם לכאן צפויים להגיע לא מעט ישראלים.

אצטדיון סנט פטרסבורג (צילום: getty images)
האצטדיון בסנט פטרסבורג | צילום: getty images

העיר שהחליפה את בילבאו תארח את המשחקים של ספרד נגד פולין, שוודיה וסלובקיה משלב הבתים ועוד משחק אחד משמינית הגמר. 30 אלף הצופים שיגיעו לאצטדיון ישמרו על ריחוק חברתי ויחבשו מסיכה לכל אורך המשחקים.