N12
פרסומת

יום ואסה: הפועל ת"א מחצה 87:105 את מכבי

וסיליה מיציץ` התפוצץ על הצהובים עם 31 נק` (9 מ-13 מהשלוש) בדרך להצגה יוצאת דופן בהיכל. האדומים סיפקו מופע שלשות נדיר, והעמיקו את המשבר של עודד קטש. 9 לתמיר בלאט בבכורה

פורסם:
הקישור הועתק
הדרבי הראשון של העונה בליגת העל - אדום כדם: הפועל תל אביב הביסה הערב (ראשון) 87:105 את מכבי תל אביב בהיכל מנורה מבטחים, הנחילה לה הפסד ליגה שני העונה - ורשמה תצוגה שלא תישכח במהרה בדברי הימים של המועדון. במוקד עמד איש אחד - ואסילייה מיציץ', שיהיה לעד חתום על הדרבי הזה, עם תצוגה בלתי נשכחת, הגדולה ביותר שלו מאז שנחת בישראל בקיץ שעבר.

מאז שהגיע לישראל, מיציץ' משך לא מעט עיניים - ובאופן טבעי, גם לא מעט ביקורת. העונה שעברה של הסרבי היתה רחוקה מלהרשים, פעמים רבות היה נדמה ששיאו מאחוריו. אבל הערב, דווקא על הבמה הכי גדולה שהכדורסל הישראלי יכול להציע, מיציץ' הוכיח מדוע הוא נחשב לכדורסלן על - גם בגיל 32.

שמו של מיציץ' עלה לכותרות השבוע בנסיבות פחות מחמיאות, אבל ייתכן שדווקא הסערה הזו סיפקה לו את הדרייב הדרוש. הערב הוא עלה על הפרקט ל-29 דקות מהחלומות (מבחינתו), שאותן סיים עם 31 נקודות, 9 מ-13 מחוץ לקשת, חמישה אסיסטים ו-33 נקודות מדד - ערב שבו ואסה הזכיר מדוע הוא כאן, מדוע הוא מרוויח את שכרו - כי הוא פשוט שחקן יוצא דופן.

ובאופן כללי, הפועל ת"א הפגינה תצוגת עליונות אדירה מהרגע הראשון. מכבי עוד הצליחה להישאר צמודה מעט ברבע הראשון, אבל החל מהרבע השני האדומים פשוט ברחו ליתרון דו ספרתי שהלך וגדל - והגיע עד כדי 20 נקודות ברבע האחרון. בסך הכל, הפועל ת"א הובילה 36:01 דקות מתוך 40 במשחק הזה - בלילה שבו לא היה ספק מי הקבוצה הטובה יותר.

ולא רק מיציץ' - גם הצוות המסייע של האדומים הגיע הפעם במיטבו. אנטוניו בלייקני הוסיף שלוש שלשות משלו ו-18 נקודות, טאי אודיאסי חגג מתחת לסלים עם 17 ו-6 ריבאונדים ואפילו תמיר בלאט - שעלה להופעת בכורה באדום - תרם 9 נקודות בכמעט 12 דקות שלו על הפרקט. הפועל בגרסתה הישראלית פשוט חגגה הפעם - והראתה את העומק והאיכות שלה, במשחק הכי גדול של הכדורסל הישראלי.

מנגד, המשבר במכבי תל אביב מעמיק. הצהובים של עודד קטש הגיעו למשחק הזה עם מעמסה של ארבעה הפסדים רצופים (שלושה ביורוליג ועוד אחד בליגה למכבי ראשון לציון), וקיוותה להחזיר את הכבוד מול הקהל הביתי שלה. אלא שלמעט דקות מסוימות ברבע הראשון, זה פשוט לא היה זה. 

מכבי ת"א התקשתה לשחק את המשחק הרגיל שלה, ובעיקר שוב חוותה ערב הגנתי חלש - משחק שלישי מתוך חמשת האחרונים שבו היא סופגת מעל 100 נקודות (113 נגד ריאל, 100 נגד הכוכב האדום והיום 105 נגד הפועל). הפער בינה לבין האדומים הלך וגדל לאורך המשחק - כשרק לאורך 01:23 דקות היא הובילה, ובעיקר נראתה הערב כמי שרחוקה מאוד מהיריבה הגדולה שלה.

זה יהיה לילה של חשבון נפש לא קטן עבור מכבי ת"א - שהלו"ז שלה לא הולך להיות קל יותר. ביום שישי הקרוב היא תתארח בסרביה אצל פרטיזן בלגרד, ולאחר מכן היא תפגוש עוד פעמיים את הפועל תל אביב - הן בגמר גביע ווינר, ושלושה ימים לאחר מכן ביורוליג. עודד קטש יצטרך לגבש את החבורה שלו, ואולי גם יקווה לחיזוק שיגיע - כי העונה לא נעצרת, והיא לא רוצה להישאר מאחור.

והפועל? היא קיבלה הערב בוסט אדיר למוראל שלה. מי בכלל זוכר את ההפסד לדובאי ביום שישי? הערב היא להטה על הפרקט, השיגה ניצחון יוקרתי, לקחה יתרון בליגה על פני הצהובים (עלתה למאזן 1:3 - עדיין פחות מהמוליכה הפועל ירושלים 0:4), ובעיקר קיבלה עוד הוכחה שמדובר בקבוצה גדולה. איטודיס יקווה להמשיך את המומנטום, כשבחמישי היא תשחק בבולגריה נגד ברצלונה.

אבל עם כל הכבוד לעתיד, את הלילה הזה היא תרצה לחגוג - כלילה אדום מושלם של כדורסל.