"המטרה להגיע לפיינל 4 ביורוליג עם י-ם"
הארפר פתח הכל. ההצעות מהמפעל הבכיר והסיבה שלא עזב לטובת כסף גדול יותר

ג`ארד הארפר הוא ללא כל ספק אחד הכוכבים הגדולים שנראו בהפועל ירושלים בשנים האחרונות, ובזמן שהגארד האדיר של סאשה אוברדוביץ` פצוע ומחכה לחזור על מנת לעזור לחבריו לעמוד במטרות הוא התארח ב`יורו אינסיידרס`.
"אני כאן כדי להיות חלק מהיסטוריה - לזכות עם ירושלים ביורוקאפ, להגיע ליורוליג, לזכות באליפות בארץ ולהגיע לפיינל פור של היורוליג", הצהיר, "כל אלה הן מטרות שאני רוצה להשיג, ואני רוצה לעשות את זה כאן. אני מחכה לזה וממשיך לעבוד. אני אסיר תודה בצורה בלתי רגילה למועדון. אני חושב שכשהגעתי לסיטואציה הזאת, אחרי שנתיים בוולנסיה, פשוט רציתי להיות בסיטואציה שבה אני יכול להיות מי שאני ושבה אני יכול לשחק ברמה גבוהה. וזה מה שהצלחתי לעשות מהיום הראשון שלי כאן בירושלים".

"אני מבין היטב מי אני כשחקן" המשיך, "אם אני מגיע לסיטואציה שבה אני משחק בערך 10 עד 15 דקות, אתה לא תקבל את הגרסה הכי טובה שלי בסיטואציה הזאת, לעומת מצב שבו אני משחק 20 עד 25 דקות, או לא משנה כמה דקות צריך כדי שאוכל באמת להשפיע על המשחק. במיוחד עבור מישהו בממדים שלי ובדרך שבה אני משפיע על המשחק. אני ממשיך לעבוד על ההגנה שלי, אבל אני שחקן התקפי. אז אני צריך נגיעות בכדור. אני צריך שהכדור יהיה בידיים שלי. אני צריך להיות מסוגל לייצר מהלכים עבור עצמי ועבור חבריי לקבוצה. וזו סיטואציה שבה אני רואה את עצמי כאן עכשיו".
"היו הצעות להגיע לקבוצות יורוליג, אבל קודם כל אני רוצה את הסיטואציה הטובה ביותר עבורי כשחקן", המשיך, "אני צריך להיות בסיטואציה שבה המאמן או השיטה מתאימים לי. וזה מה שאני מרגיש שהיה לי כאן בירושלים עד עכשיו. אז היכולת להמשיך לעשות את זה ולהמשיך להתפתח כשחקן היא מה שחשוב לי. אני לא רוצה להיות בסיטואציה שבה אני אומר, `אה, אני רוצה ללכת ליורוליג ואני פשוט רוצה ללכת למועדון הכי גדול כי הוא מציע לי הכי הרבה כסף`. אולי לא יהיה לי את התפקיד שאני רוצה, ואז אני קצת ארד למטה ואצטרך לעבור לסיטואציה אחרת כדי לעלות שוב. אני מעדיף פשוט להמשיך להתקדם באופן יציב באותה סיטואציה".
לאחר מכן אמר הארפר: "אני חייל, בדיוק כמו כל שאר השחקנים. אני לא רואה את עצמי כגדול יותר, אתה יודע, מהשחקן ה-12 שיושב על הספסל. באופן אישי, לא משנה מה השכר או כל דבר אחר, לא אכפת לי. אני מתייחס לכולם באותה צורה".
"יש לי הרבה ניסיון. אני מנסה לעזור לכל חבריי לקבוצה בכל דרך שאני יכול. ואני גם חושב שאני עושה עבודה טובה בלהתאים את עצמי לחבריי לקבוצה, בהתאם למצב שבו הם נמצאים", אמר, "כל סוג של מנהיגות שאני לומד שיכול לעבוד עבורך, זה סוג המנהיגות שאני אשתמש בו. אז אם, אני לא יודע, קני (לופטון) צריך מישהו שינהיג אותו בצורה מסוימת, אני אעשה את זה. אבל אם זוסמן צריך שאני אצעק עליו כדי להכניס אותו לעניינים, אני אצעק עליו".
"אבל אני גם לוקח על עצמי חלק גדול מהאחריות להפסד. יצאתי בחמש עבירות כשנותרו, אני חושב, שש דקות לסיום הרבע הרביעי", אמר, "ארבע מהעבירות היו עבירות תוקף. כן, אז זו האחריות שלי. אני חייב להיות זמין עבור הקבוצה שלי. כמו שאמרתי, הובלנו, ואז הוא קלע זריקה והפסדנו. אבל אתה יודע, באותו זמן, כמו שאמרתי, צריך לקבל את הטוב עם הרע, ואת הרע עם הטוב, כי הכול חלק מהתהליך".
לאחר מכן נזכר: "הייתה לי זריקה מקצת לפני קו מחצית המגרש שניצחה עבורנו את הפועל תל אביב בחצי הגמר בשנה שלפני כן. קייל אולמן קלע סל ניצחון נגדנו ברבע הגמר בשנה שלאחר מכן. כלומר, היינו מאושרים כקבוצה כשניצחנו את הפועל תל אביב באותו רגע, והיינו עצובים כקבוצה כשהפסדנו. אבל הכול חלק מהתהליך. כמו שאני אומר לאורך כל הדרך, שום דבר אף פעם לא היה קל עבורי. הכול תמיד היה תהליך עבורי. ואני חושב שזאת השנה שבה, אנחנו יכולים לעשות את זה".
