"מפלצת": אבדיה כיכב - פורטלנד הביסה ב-41 הפרש
עם הרבע ה-1 הטוב בתולדות הקבוצה, הטרייל בלייזרס הביסו 83:124 את פיניקס סאנס במשחק פתיחת העונה ב-NBA • הישראלי סיפק דאבל-דאבל מרשים של 18 נקודות ו-10 ריבאונדים ב-23 דקות בלבד • בארה"ב מתלהבים


ככה פותחים עונה. דני אבדיה ופורטלנד טרייל בלייזרס פתחו הלילה (בין רביעי לחמישי) את העונה ב-NBA עם הצהרת כוונות מרשימה ב-83:124 על פיניקס סאנס. הישראלי, שהיה בספק למשחק בגלל פציעה קלה, שיחק בסופו של דבר 23 דקות וסיפק דאבל-דאבל של 18 נקודות ו-10 ריבאונדים. בארצות הברית מתלהבים ומתרשמים.
החשבון הרשמי של פורטלנד הקדיש פרסום מיוחד לכוכב הישראלי וכתב: “דאבל-דאבל לדני”, לצד הנתונים המרשימים שלו. גם האוהדים לא נשארו אדישים, ואחד מהם הדגיש את יכולת ניהול המשחק של הישראלי: "היו לו יותר אסיסטים מג’רו הולידיי, שהוא רכז". אחד הביטויים הבולטים בציוצים היה "המפלצת התלת-ראשית", בהתייחסות לשילוב הכוכבים בסגל, כשגם חזרתו של דמיאן לילארד למועדון הוסיפה להתרגשות.
הבלייזרס התעללו בפיניקס ברבע הראשון וסיימו עם מספרים היסטוריים, כשהובילו ב-31 הפרש בסיום 12 הדקות הראשונות, עם 12:43/ מדובר ברבע הטוב ביותר בהיסטוריה של פורטלנד במשחק פתיחה והטוב ביותר שלה מזה עשור, כשב-2015/216 הם פתחו ב-25 הפרש נגד ניו אורלינס.
בסאב-רדיט של פורטלנד ובקהילות אוהדי ה-NBA חגגו את התצוגה הקבוצתית, את חזרתו של לילארד ואת התרומה של אבדיה. חלק מהאוהדים אף הזכירו את ההופעה הקודמת של הישראלי מול פיניקס, שבה קלע 41 נקודות במסגרת הפליי-אין בעונה שעברה. לדאבל-דאבל הלילה הוסיף אבדיה גם 4 אסיסטים ו-2 חטיפות.
בעוד יומיים (בלילה בין שישי לשבת, 05:00) פורטלנד ואבדיה ינסו לשמור על המומנטום במשחק חוץ מול סקרמנטו בדרבי הישראלי נגד עמנואל שארפ, שקלע בבכורה ב-NBA הלילה 8 נקודות (3 מ-6 מהשדה) ב-17 דקות בתבוסה 121:96 ללוס אנג'לס קליפרס באינטואיט דום. במשחק נוסף הלילה, ברוקלין נטס הפסידה לשארלוט 110:103. הישראלים שלה, בן שרף ודני וולף לא שותפו.
