N12
פרסומת

הערב: שתי ישראליות יעפילו ליורוליג?

לצד רומי לוי, דוריאן דהן סוייץ` רחוקה ניצחון אחד מהיסטוריה עם הכוכב האדום. כוכבת הנבחרת: "אלו המשחקים שאני מחכה להם. יכולה לתרום המון לקבוצה ולהגיע להישגים ביורוליג. החיבור עם רומי נהדר"

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1781709
צילום: ספורט 5
40 דקות מהיסטוריה. דוריאן דהן סוייץ` ורומי לוי, יעלו הערב (רביעי) יחד עם הכוכב האדום בלגרד למשחק אחד על הכרטיס ליורוליג לנשים, כשיתארחו אצל מישקולץ ההונגרית בשלב המוקדמות האחרון והמכריע.

רק בשנה שעברה דניאל רבר הפכה לישראלית הרביעית בהיסטוריה ששיחקה במפעל הבכיר באירופה לנשים. ירדן גרזון תהפוך בקרוב לחמישית לאחר שחתמה הקיץ בסרגוסה, אבל צמד כחול לבן באותה קבוצה ביורוליג? זה טרם קרה. 


דהן סוייץ`, תיכנס לספרי ההיסטוריה? (FIBA)
דהן סוייץ`, תיכנס לספרי ההיסטוריה? (FIBA) | צילום: ספורט 5

בשבוע שעבר דהן סוייץ` תרמה 4 נקודות לצד 2 ריבאונדים, 2 אסיסטים וחטיפה במשחק מול ברנו הצ`כית, בו הייתה שותפה לקאמבק בדרך לניצחון 69:75, שסידר העפלה לשלב המוקדמות האחרון. 

בעוד בת ה-22 פתחה זה עתה עונה שנייה בשורות אלופת סרביה, לוי, שקלעה 3 נקודות לצד ריבאונד אחד במשחק הקודם, הגיעה לקבוצה הקיץ לאחר קריירת מכללות ארוכה ומוצלחת. "החיבור עם רומי נהדר, היא בן אדם מדהים שכיף להיות איתו, ועל המגרש אנחנו בונות כימיה שתוכל לעזור לנו גם בחלון הנבחרות", מסרה דהן סוייץ` לקראת המשחק הגורלי הערב, ממנו המפסידה תשחק ביורוקאפ.
"ההתרגשות קיימת, אני בעיקר רוצה להופיע ולעזור לקבוצה להיכנס למפעל הגדול באירופה. זה משחק גדול ואלו הם המשחקים שאני מחכה להם", הוסיפה דהן סוייץ`. "אחרי עונה אחת בכוכב, הרגשתי שהמועדון הזה הוא מקום שאני רוצה להישאר בו, מקצועית אני מתקדמת פה, אני אוהבת את הנפשות הפועלות ושמחה ומתרגשת שנשארתי לעוד עונה. אני מרגישה שבגלל שאני יודעת ומכירה את המערכת של המאמנת פה, אני יכולה לתרום משמעותית לקבוצה. אני מכירה את הדרישות ואני יודעת שאני יכולה לתרום המון לקבוצה - להתחיל בלהיכנס ליורוליג ואז להגיע להישגים ביורוליג".

דהן סוייץ`, שכבר כיכבה בליגת העל במדי הפועל ראשון לציון, עשתה זאת ובגדול גם בקמפיין הנוכחי של נבחרת ישראל, עם 16.5 נקודות למשחק, לצד 5.5 ריב` ו-4.8 אס` בממוצע, בשלב המוקדמות הראשון של היורובאסקט. בעונה שעברה הודחה הכוכב במוקדמות היורוליג ונשרה ליורוקאפ, שם בשמונה משחקים בלטה הליגיונרית עם 11.5 נקודות בממוצע למשחק.